Anunț IMPORTANT de la RETIM: Cu cât CRESC TARIFELE de la 1 ianuarie 2020

Anunț IMPORTANT de la RETIM: Cu cât CRESC TARIFELE de la 1 ianuarie 2020

ADISIGD Arad și RETIM anunță modificarea tarifelor de colectare a deșeurilor în Zona 1 Arad.

Astfel, ADISIGD Arad și RETIM Ecologic Service SA informează populația și persoanele juridice din zona 1 a județului Arad că începând cu luna ianuarie 2020 se vor modifica tarifele de colectare și transport a deșeurilor.

„Această creștere se datorează modificării contribuției pentru economia circulară. Conform ordonanței de urgență a Guvernului nr. 74/2018, de la 1 ianuarie 2020 se va modifica costul de mediu denumit «contribuția pentru economia circulară». Valoarea acestei taxe va creste de la 30 lei/tonă la 80 lei/tonă de deșeuri depozitată, iar acest cost, în conformitate cu legislația aplicabilă, se va reflecta în tariful de colectare și transport al deșeurilor. Operatorul de colectare RETIM va încasa această taxă de la utilizatorii serviciului printr-o suplimentare de tarif și o va plăti mai departe către operatorii instalațiilor de tratare și depozitare a deșeurilor din județul Arad. Destinația finală a acestei taxe este fondul pentru mediu gestionat de Administrația Fondului pentru Mediu”, se arată într-un comunicat de presă al RETIM.

De remarcat, că modificarea tarifelor este stabilită printr-un act adițional la contractul de delegare prin concesiune, care prevede aplicarea noilor tarife de colectare și transport deșeuri începând cu 1 ianuarie 2020.

Potrivit RETIM, noile tarife aplicabile vor fi:

Nr. crt. Tarife – populatie U/M Tarif actual cu TVA Tarif nou cu TVA
1 Populație urban lei/pers/luna 9,50 10,79
2 Populație rural lei/pers/luna 3,53 4,05

 

Nr. crt. Tarife persoane juridice U/M Tarif actual  fara TVA Tarif nou fara TVA
1 Agenți economici și instituții publice lei/tonă 278,53 322,98

 

  1. Locuitor din zonă 12 decembrie, 2019, 11:35 am

    O fi cum zic ei,însă nu sunt deloc mulțumit de cum își desfășoară activitatea! locuiesc la câțiva pași de o rampă de colectare la Polivalentă,zona blocului 21-a și observ ce se întâmplă în interiorul incintei (rampei),unde toate mizeriile sunt împrăștiate peste tot.De vină or fi și locatarii unii indolenți,însă principalii vinovați sunt oameni de toate felurile care scormonesc de dimineața până noaptea târziu în containere,aruncând peste tot cea ce nu le convine.Unii urinează fără rușine în incinta rampei de colectare și în jurul incintei ,aflați mulți sub influența alcoolului.Nu se face de către operatorul Retim spălarea și dezinfectarea periodică a rampei,conform contractului.Cerem ca prestatorul de servicii de salubrizare să-și facă datoria față de cetățeni,nu doar să majoreze tarifele.Primăria ca beneficiar al serviciilor, să facă bine să controleze prestatorul și să aplice sancțiunile de rigoare în caz de neîndeplinire a obligațiilor pe care le are Retim-ul.Altfel nu se va schimba nimic,iar noi cetățenii care plătim vom fi în continuare nemulțumiți.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.