Contracte de 3,6 milioane de euro pentru zona rurală prin intermediul GAL MVC

Contracte de 3,6  milioane de euro pentru zona rurală prin intermediul GAL MVC

Asociația Grup de Acțiune Locală Microregiunea Văilor Crișurilor Alb și Negru a reușit ca în doar doi ani de implementare pe actuala perioadă de programare 2014-2020 să contracteze aproape 90 % din Startegia de Dezvoltare Locală aferentă teritoriului reprezentat de aceasta.

„Este vorba mai exact de 87,36% grad de contractare din total strategie, conform evaluării făcute de către Autoritatea de Management  PNDR și care a avut ca perioadă de referință ianuarie 2017-septembrie 2019”, a declarat Ioan Jura, președintele GAL MVC, așa cum este cunoscută această structură.

Dar ce înseamnă acest procent dincolo de date seci? Autorități publice locale, persoane fizice autorizate, SRL-uri și ONG-uri care au reușit în baza unor proiecte depuse să obțină finanțare europeană pentru necesitățile lor, pentru dezvoltarea sau crearea afacerilor proprii sau pentru dezvoltarea și modernizarea exploatațiilor agricole deținute. „Sunt 76 de proiecte care au fost selectate la nivel GAL și care apoi au încheiat contracte de finanțare în valoare totală de circa 3,6 milioane de euro. În baza acestor contracte s-au făcut deja plăți către beneficiari de aproximativ 1,6 milioane de euro, funcție de stadiul implementării acestor proiecte”, a mai explicat Ioan Jura.

Astfel, prin intermediul GAL MVC au fost finanțați 20 de  tineri fermieri, 13 ferme mici, modernizarea a 8 ferme mari, 13 afaceri non agricole si modernizarea a 2 afaceri non agricole în mediul rural, dar și 20 de investiții ale autorităților publice locale din teritoriu.

GAL MVC acoperă un teritoriu compus din 23 de localități, situate în zona de nord vest a județului Arad și implementează o strategie de dezvoltare locală în valoare de aproximativ 4 milioane de euro prin PNDR 2012 – 2020.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.