Anunț IMPORTANT pentru arădenii care locuiesc în centru. Ce le INTERZICE Primăria

Anunț IMPORTANT pentru arădenii care locuiesc în centru. Ce le INTERZICE Primăria

Nu vom considera reabilitate din punct de vedere arhitectural imobilele pe ale căror fațade proprietarii instalează aparate de aer condiționat! ” a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, după ce a constatat că tot mai multe imobile din zona centrală a municipiului sunt sufocate de astfel de aparate.

Mai mult decât atât, edilul spune căproprietarii care nu vor ține cont de aceste prevederi nu numai că nu vor beneficia de scutire de la plata impozitului,ci, mai mult decât atât, vor plăti același impozit majorat ca până la demararea lucrărilor de reabilitare”.

În următoarea perioadă Primăria Municipiului Arad va inventaria imobilele care sunt în această situație și îi va notifica pe proprietari pentru a intra în legalitate. Inițiativa administrației locale nu este o noutate.  În Europa, bunăoară, amplasarea unităţilor exterioare ale aparatelor de aer condiţionat pe faţadele clădirilor, în special pe faţadele clădirilor considerate a fi monumente istorice, este foarte strict reglementată, proprietarii nefiind lăsați să strice aspectul clădirilor, informează Primăria într-un comunicat de presă.

Municipalitatea reamintește faptul că la nivelul municipiului Arad „montarea pe faţade, inclusiv la nivelul subasmentelor (soclurilor n.n), a reţelelor şi instalaţiilor edilitare, a aparatelor de aer climatizat/ventilare de uz casnic sau pentru funcţiuni de comerţ, alimentaţie publică, administrative este strict interzisă”, în conformitate cu Hotărârea nr. 201/2014,  privind aprobarea documentaţiei de urbanism Plan urbanistic pentru zonă construită protejată, Zona Monumente Protejate Arad. Cu toate acestea nu puține la număr sunt situațiile în care se încalcă regulamentul local. „Sperăm ca toți proprietarii de clădiri reabilitate să țină cont de acest lucru, întrucât ne dorim cu toții un aspect civilizat al orașului”, se mai arată în comunicat.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.