Douăzeci şi opt de migranți din Irak, Egipt și Siria, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal granița

Douăzeci şi opt de migranți din Irak, Egipt și Siria, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal granița

Douăzeci şi opt de cetăţeni din Irak, Egipt și Siria, care încercau să treacă ilegal granița, au fost depistați la Nădlac și la Turnu.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, în cooperare cu lucrători ai I.T.P.F. Timişoara, au descoperit, ascunși în interiorul unui automarfar încărcat cu piese auto, douăzeci şi unu de cetăţeni străini, proveniţi din Siria, Irak şi Egipt, care încercau să iasă ilegal din ţară.

„În data de 4 februarie, în jurul orei 02.30, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 45 ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor cu semiremorca, înmatriculate în Turcia. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta piese auto de la o societate din Turcia, pentru o firmă din Polonia. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră în cooperare cu lucrători ai ITPF Timişoara au procedat la efectuarea unui controlul amănunţit  al mijlocului de transport. Astfel, în partea din faţă a compartimentului marfă al autocamionului, printre bunurile transportate, au fost descoperite ascunse douăzeci şi unu persoane. Cu ocazia primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Siria, Irak și Egipt, grupul fiind format din  unsprezece bărbați, şase femei și patru minori. La cercetări s-a stabilit ca adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 46 de ani, iar minorii între 4 și17 ani, sunt solicitanţi de azil in ţara noastră şi intenţionau să ajungă ilegal într-o ţară din vestul Europei”, precizează reprezentanții Poliției de Frontieră Arad.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul turc al automarfarului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat ,față de cetăţenii străini descoperiți ascunși, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Şapte cetățeni din Siria și Irak, depistaţi la frontiera de vest

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu au depistat şapte cetăţeni din Siria și Irak, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria,  pentru a ajunge în vestul Europei.

Aceștia au fost depstați tot în data de 4 februarie, în jurul orei 02.30, de poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu, la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, în timp ce se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei.

Cei șapte cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului P.F. Turnu, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din şase cetăţeni din Siria şi un cetăţean din Irak, cinci bărbaţi, o femeie și un minor. Adulții  au vârste cuprinse între 18 şi 45 ani, iar minorul are 17 ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.