Anunțul făcut de ITM Arad: Care sunt NOILE OBLIGAȚII ale angajatorilor

Anunțul făcut de ITM Arad: Care sunt NOILE OBLIGAȚII ale angajatorilor

Legea internshipului a intrat în vigoare în luna august, iar printre obligațiile pe care le conține se regăsește și cea referitoare la încheierea unui contract de internship precum și cea privind emiterea unui certificat de internship, la finalul programului, informează ITM Arad.

Modelele acestor două documente au fost oficializate prin Ordinul Ministerului Muncii și Justiției Sociale nr. 2004/2018 care a apărut în Monitorul Oficial nr. 865/12.10.2018.

„Reamintim faptul că legea internshipului le permite firmelor şi instituţiilor publice să încheie contracte de internship cu tineri care au împlinit vârsta de 16 ani, activitatea unui intern fiind de cel mult 30 de ore pe săptămână, dar nu mai mult de 6 ore pe zi. În situaţia internilor cu vârsta de peste 18 ani, în perioada de internship, tânărul intern va trebui să-și îndeplinească îndatoririle scrise în contract, putând să lucreze maximum 40 de ore pe săptămână, nefiind permisă efectuarea de ore suplimentare. Registrul electronic de evidenţă a contractelor de internship este înfiinţat şi gestionat de către Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă, firmele având obligația să transmită datele  și informațiile  reglementate de lege, cel târziu în ultima zi lucrătoare anterioară începerii activităţii”, anunță reprezentanții ITM Arad într-un comunicat de presă.

Monitorizarea modului de realizare a programelor de internship se face de către agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, iar inspectoratele teritoriale de muncă vor efectua controale vizavi de respectarea legislației aferente având competențe în ceea ce privește constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor în acest sens, se mai arată în comunicat.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.