Apartamente din ARAD, închiriate pentru PROSTITUŢIE. Între victime, o MINORĂ bolnavă de LEUCEMIE!

Apartamente din ARAD, închiriate pentru PROSTITUŢIE. Între victime, o MINORĂ bolnavă de LEUCEMIE!

Mai multe apartamente din Arad au fost transformate în bordeluri de o reţea infracţională care acţiona pe raza mai multor oraşe. Membrii reţelei aveau în grijă câte una-două victime pe care le plasau/adăposteau în diferite apartamente închiriate în regim hotelier pe raza oraşelor Arad, Focşani, Bucureşti, Iaşi, Bacău, Alba Iulia, Sibiu, Timişoara şi Constanţa. Apartamentele erau închiriate ca urmare a anunţurilor din presa online, preţul unei nopţi de chirie fiind între 100 şi 150 de lei. După ce victimele erau cazate în astfel de locaţii inculpaţii procedau personal sau prin intermediul acestora la publicarea unor anunţuri pe site-uri de publicitate.

Unele dintre victime erau agresate fizic atunci când acestea nu îşi dădeau suficient silinţa pentru a întreţine relaţii sexuale cu diferiţi clienţi în scopul obţinerii de bani, exemplificatoare şi şocantă în acelaşi timp fiind situaţia unei victime minore, bolnavă de leucemie de mai mulţi ani,  însă cu toate acestea a fost constrânsă, în special de către inculpatul Yevsukof Onur, să practice prostituţia în folosul său.

Într-un comunicat dat publicităţii astăzi de Poliţia Română, se arată că în data 19 octombrie procurori D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Vrancea au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Babei Alin, Cîltea Bebi, Hurmuz Vasile, Yevsukof Onur şi  Farisău Alexandru,  pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui  grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori.

„În cauză există suspiciunea  rezonabilă că  în cursul anului 2016,  inculpaţii Hurmuz Vasile, zis Botosu, Yevsukof  Onur, zis Turcu, Cîltea Bebi şi Babei Alin au constituit un grup infracţional organizat având ca scop desfăşurarea unor activităţi de trafic de persoane şi trafic de minori în sensul de a recruta, de a transfera, de a adăposti, de a transporta şi de a primi  victime majore şi minore în scopul exploatării sexuale, sumele de bani rezultate fiind însuşite în majoritate sau în totalitate de către membrii grupului. Ulterior, în perioada mai-iunie 2017 la acest grup infracţional organizat a aderat şi  inculpatul Farisău Alexandru zis Taurul scopul acestuia fiind acelaşi de a desfăşura activităţi de trafic de persoane şi minori.  Din cursul anului 2016 şi până în prezent cei cinci inculpaţi nu au avut un loc de muncă stabil, au recrutat împreună sau separat şi au exploatat separat sau în comun 6 victime majore şi 3 victime minore, acestea fiind doar o parte dintre victimele identificate până în prezent”, se precizează în comunicat.

Modul de operare era cel specific acestei activităţi infracţionale, în sensul că victimelor li se propunea începerea unei relaţii de prietenie sau de concubinaj, după care sub pretextul unor necesităţi de ordin financiar, prin constrângere, prin inducere în eroare şi uneori prin răpire  le determina  să practice prostituţia cu diferiţi clienţi de pe raza mai multor localităţi din România, existând date că unele dintre acestea au fost transportate şi în străinătate în acelaşi scop. Inculpaţii aveau în grijă câte una-două victime pe care le plasau/adăposteau în diferite apartamente închiriate în regim hotelier pe raza oraşelor Focşani, Bucureşti, Iaşi, Bacău, Alba Iulia, Sibiu, Arad, Timişoara, Constanţa.

Apartamentele erau închiriate urmare a anunţurilor din presa on line, preţul unei nopţi de chirie fiind între 100-150 de lei.

După ce victimele erau cazate în astfel de locaţii inculpaţii procedau personal sau prin intermediul acestora la publicarea unor anunţuri pe site-uri de publicitate.

Astfel, chiar din momentul în care avea loc instalarea într-un astfel de apartament, se proceda la efectuarea de fotografii în care  victimele apăreau îmbrăcate sumar  iar ulterior respectivele imagini împreună cu un număr de telefon de contact –de regulă cartelă prepay- erau postate în mediul on-line.

În toate situaţiile, indiferent câte victime erau cazate într-un astfel de loc, exista o supraveghere din partea inculpaţilor, în sensul ca acestea să încaseze sumele de bani de la clienţi, să beneficieze de o anumită protecţie şi să nu îşi oprească bani pentru sine.

Pentru a conlucra în mod cât mai eficient în această activitatea infracţională, cei cinci inculpaţi îşi transferau victime majore şi minore de la unul la altul, supraveghindu-le în mod regulat prin rotaţie, se ajutau între ei prin cazarea victimelor în aceleaşi apartamente sau apartamente apropiate, discutau despre sumele de bani care rezultau dintr-o astfel de activitate, despre modul şi despre locaţiile care erau mai profitabile în anumite perioade.

Unele dintre victime erau agresate fizic atunci când acestea nu îşi dădeau suficient silinţa pentru a întreţine relaţii sexuale cu diferiţi clienţi în scopul obţinerii de bani, exemplificatoare fiind situaţia unei victime minore, bolnavă de leucemie de mai mulţi ani,  însă cu toate acestea a fost constrânsă, în special de către inculpatul Yevsukof Onur, să practice prostituţia în folosul său.

„Cu ocazia percheziţiilor efectuate în data de 19 octombrie, inculpaţii au fost identificaţi în mai multe locaţii din Sibiu şi Focşani  în care se aflau mai multe victime majore şi minore pe care aceştia le exploatau sexual. De asemenea, s-a reţinut că inculpaţii Hurmuz Vasile şi Yevsukof Onur au racolat prin constrângere şi  răpire o victimă minoră cu care au întreţinut relaţii sexuale fără consimţământul acesteia, prin agresiuni fizice şi  administrare de droguri. La data de 20.10.2017  inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea. La acțiune au participat și luptători ai Serviciul pentru Acțiuni Speciale – Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, se mai arată în comunicatul de presă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.