Asociația Sanlife derulează un proiect de INFORMARE A ELEVILOR despre BOLILE INFECȚIOASE (GALERIE FOTO)

Asociația Sanlife derulează un proiect de INFORMARE A ELEVILOR despre BOLILE INFECȚIOASE (GALERIE FOTO)

Asociația arădeană Sanlife, în colaborare cu două societăți comerciale din Arad, precum și psihologul Călin Hopșitar, a început derularea proiectului „Răspândește informația, nu virusul”, finanțat de Centrul Cultural Județean Arad.

Acțiunea de informare a elevilor și de prevenție a bolilor infecțioase, derulată în școli, a demarat joi, 19 octombrie 2017, la Ineu, elevii din clasele a IX-a și a X-a ai Colegiului „Mihai Viteazul” fiind primii care au beneficiat de informațiile despre bolile infecțioase, cu precădere cele cu transmitere sexuală. Elevii au primit mape cuprinzând pliante informative, coli cu antet și pixuri, iar în cadrul atelierelor au fost organizate jocuri și concursuri cu premii, câștigătorilor fiindu-le înmânate săpunuri vegetale.

Încurajăm și sprijinim orice inițiativă de acest gen, informațiile acumulate de elevii noștri în cadrul acestui proiect sunt prețioase, retezând anumite mituri despre bolile infecțioase și furnizându-le adolescenților informații corecte despre acestea”, a declarat Dana Nemeș, director al Colegiului „Mihai Viteazul” din Ineu.

Proiectul se va derula până la sfârșitul lunii octombrie, în liceele din județul Arad, adresându-se unui număr total de 500 de beneficiari, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.