Arad Open Air Festival 2019, mai mare și mai SPECTACULOS! Ce surprize îi așteaptă pe participanți

Arad Open Air Festival 2019, mai mare și mai SPECTACULOS! Ce surprize îi așteaptă pe participanți

Arad Open Air Festival va depăși limitele aeroportului și îi va „trimite” pe participanți direct în spațiu – asta promit organizatorii celui mai așteptat eveniment muzical al anului.

Aeroportul Internațional din Arad se va transforma într-un mic oraș, unde timp de trei zile petrecăreții de toate vârstele se vor distra pe ritmurile muzicii electronice, hip-hop, rock și nu numai, vor putea savura mâncăruri delicioase și se vor delecta cu spectacole de lumini și cu acrobații. Accentul se va pune anul acesta și pe activitățile din timpul zilei, spre exemplu cățărări, paint ball, care vor deveni un punct de atracție pentru vizitatori. De asemenea, s-a schimbat și data în care va avea loc, fiind la finalul lunii iunie, înaintea celorlalte mari festivaluri din țară. Așadar, AOA 2019 vine cu multe noutăți față de ediția precedentă.

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc astăzi, Glad Varga, organizatorul festivalului, împreună cu Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al CJA, și cu Ancuța Breban, au vorbit despre cum se va desfășura evenimentul anul acesta.

„CJA este partener în cadrul festivalului, nu doar prin locație, ci și datorită faptului că prin Centrul Cultural Județean și prin echipa și proiectele CJA dorim să atragem cât mai mulți turiști la acest eveniment. Vom da curs în curând invitației pentru arădeni să facă cât mai mulți parte din organizarea festivalului, fiind un festival care a avut anul trecut peste 200 de persoane care s-au mobilizat la toate activitățile care s-au desfășurat pe durata a 72 de ore”, spune Glad Varga.

„Dat fiind faptul că Aradul are deja o tradiție cu asemenea evenimente, noi nu putem decât să le susținem și ne dorim ca ele să crească. Dorim să avem cât mai multe evenimente de acest gen, precum Arad Open Air, Raliul Aradului, Maratonul etc. deoarece ele aduc turiști și automat câștig pentru economia arădeană. Administrația locală va fi un partener la toate aceste evenimente, deoarece fără o economie în creștere nu putem vorbi de un Arad în dezvoltare. Vreau să vă spun că anul trecut pe perioada acestora hotelurile și restaurantele au fost pline. Suntem alături de acest eveniment prin logistică, dar și prin anumite finanțări. Vom veni în fața arădenilor și cu alte evenimente și ne dorim ca Aradul să fie un punct de atracție la nivel național, ceea ce prin acest festival se întâmplă”, declară Sergiu Bîlcea.

„Cuantumul finanțărilor din zona publică nu a depășit 20% din bugetul festivalului, dar este de un real ajutor în ceea ce privește atragerea de artiști internaționali, dar și pentru păstrarea la un nivel accesibil al prețului biletelor de participare la spectacole. În 2018 am avut 1600 de bilete vândute în afara județului nostru, la participanți din țară și din străinătate, iar anul acesta am depășit deja 1000 de bilete vândute în afara județului, prin sistemul online, și sperăm că vom trece de 3000. Vom avea trei scene: main stage, ABC stage și scena pentru debutanți. La scena principală mergem pe EDM (electronic dance music) seara, iar înainte vom avea muzică live, hip-hop și rock. Vom aduce 5 artiști din top 100 DJ din lume. Îl avem pe Paul Van Dyk, care vine cu albumul său «Music Rescues Me», pe Markus Schulz, Mattn, Swanky Tunes, iar până la festival vom mai avea o surpriză pentru participanți deoarece nu sunt anunțați toți încă”, a adăugat Glad Varga.

Organizatorii spun că doresc ca Arad Open Air să devină cel mai mare festival de muzică electronică și live din vestul țării.

Numărătoarea inversă începe pe 28 iunie, la ora 19:00, atunci când se face controlul la sol, înaintea decolării navei spațiale muzicale.

Abonamentele se pot achiziționa în regim de Spring Sale pe www.enterix.rowww.myticket.rohttps://www.iabilet.ro/ șiwww.livetickets.ro. Prețul unui bilet începe de la 99 de lei.

Puteți afla mai multe despre festival la www.openairfestival.ro, pe pagina de Facebook a festivalului https://www.facebook.com/aradopenair/, precum și de pe pagina de Instagram – https://www.instagram.com/aradopenair/.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.