Mai mare RUȘINEA! Clubul Pensionarilor din Sebiș s-a trezit și fără sediu și cu banii luați

Mai mare RUȘINEA! Clubul Pensionarilor din Sebiș s-a trezit și fără sediu și cu banii luați

Rodica Vekas, profesor pensionar și președinte al Clubului Pensionarilor din Sebiș, dă glas revoltei care i-a cuprins pe pensionarii sebișeni, dar nu numai, după ce spațiul în care își desfășura activitatea Clubul Pensionarilor din oraș a fost pur și simplu „șterpelit” de o asociație județeană a pensionarilor, care a inventat peste noapte o altă filială locală.

Desigur că nu e doar atât, dar mai întâi haideți să vedem textul scris pe temă de Rodica Vekas, lidera pensionarilor sebișeni:

DILEMA!!!

In 16 februarie 2010 , la insistentele d-lui profesor Cernea, presedintele Ligii Judetene a Pensionarilor Arad in acea vreme, ne-am constituit ca Filiala a Pensionarilor , cu subsemnata ca presedinte si cu obligativitatea de a plati 50% din cotizatii ligii.

La 9 mai 2011, cu sprijinul d-lui Feies Petru Ghe. , primar al orasului si cu acordul Consiliului Local Sebis, am reusit sa primim un sediu in cladirea administrata de domnul consilier Corneliu Gavrila, pe B-dul Victoriei, nr. 16, et. 1, caruia i-am platit chiria si celelalte utilitati pana in prezent. La deschiderea oficiala a clubului , impreuna cu domnul primar, am taiat panglica de inaugurare, si, cu aceasta ocazie, dl. primar Feies a devenit presedintele de onoare al clubului nostru, ajutandu-ne benevol in decursul anilor, asa cum orice primar si primarie se ingrijeste, pe langa multe alte lucruri, si de soarta pensionarilor din oras. In materialul anexat, veti vedea ce scrie ziarul Aradon despre ctitorii clubului.

Am organizat zeci de actiuni umanitare impreuna cu Crucea Rosie si Crucea Malteza , cu biserica baptista „Sfanta Treime”, – Craciunul Vaduvelor -, nenumarate excursii si pelerinaje in tara si peste hotare, in Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Muntenegru, Albania, Serbia, Austria, Germania, Italia, Monaco, Franta, Spania, Grecia, Turcia .Am prezentat la Moneasa primul Festival al Pensionarilor, traditie care s-a stins in timp. M-am ocupat cu responsabilitate de club, ajutata de membrii comitetului de conducere , fara a fi remunerata.A fost si este o munca de voluntariat. Din 2016, de cand sunt consilier la primarie, ca reprezentanta a pensionarilor, de asemenea mi-am facut datoria.

Ma intreb si ne intrebam cu totii, cei peste 150 de pensionari cu care am discutat personal sau telefonic , fiindca sunt mult mai multi , cu exceptia celor care ne-au parasit din diferite motive, decese, mutari in alte localitati, retrageri pe motiv de boala sau alte motive doar de ei stiute, ce drepturi are Asociatia Pensionarilor si simpatizantilor Arad asupra sediului nostru? Este oare cladirea Aradului? Sau, cum poti sa inchei un nou contract pe spatiu detinut de club fara sa vorbesti cu cei care timp de 8 ani au avut grija de acest spatiu? Mi se pare o aberatie, dar orice se poate intampla la noi.

Dureros este ca cei de la Arad, despre care am mai scris pe pagina aceasta, ne-au luat in mod fraudulos 1560 de lei din contul nostru de la Banca Transilvania fara sa fim anuntati , ne-am trezit doar cu banii luati si cu alimentarea contului, care ramasese pe zero. S-a dovedit ca banii au fost folositi de liga pentru achitarea sumelor datorate de o vanzatoare necinstita, care a falimentat magazinul apartinator ligii, si care nici nu era din zona noastra, ci de pe langa Chisineu-Cris. Domnul Corodescu C., presedintele ligii, ulterior desfiintata, ca si toate filialele din judet, ne-a promis ca, in urma darii in judecata a persoanei in cauza, ni se vor restitui banii, lucru ce nu s-a intamplat nici pana astazi, ca urmare nici noi nu am mai platit cei 50% din cotizatii.

Asa cum s-au luat banii de la banca fara stirea noastra , asa vor acum domnii de la Arad sa intre peste clubul nostru , de care am avut grija timp de 8 ani, l-am mobilat si aranjat ca pensionarii sa se simta bine, mai ales cei singuri, si care si-au gasit alinarea aici.

Mai dureros (scuzati ca ma repet cu acest cuvant), in tot ceea ce se intampla, este faptul ca persoane alaturi de care am fost cu trup si suflet in decursul anilor, eu si pensionarii, sustinand alegerile si participand la evenimentele comunitatii, acum sunt reci si reticenti si chiar nu mai raspund la telefon. Ma intreb, si repet, ne intrebam, meritam sa fim astfel tratati ? Nu ar trebui sa fim sustinuti pana-n panzele albe pentru tot ce am facut si inca facem pentru acest oras ?Pentru ce atata ura, invidie, dusmanie, ranchiuna , barfa daca s-a facut si se face ceva pentru binele pensionarilor? In loc de aceste sentimente inumane , ar trebui sa existe o atmosfera vesela , optimista , de incredere peste tot, asa cum exista in clubul nostru, care se va constitui de sine statator, actele sunt pe rol si avem un avocat , care se ocupa de aceste demersuri.

Dragi pensionari, fiti linistiti, nici CAR-ul „Expres CFR Bucuresti nu se va desfiinta. D-na Silvia Marta, responsbila CAR , are contract cu firma respectiva si este de sine stataoare. Ma adresez acelor pensionari care sunt inscrisi in CAR si care inca cotizati si luati credite.

Noi nu vom parasi clubul, chiar daca nu ni s-a luat chiria pe aprilie. De obicei, chiria s-a platit de d-na Marta la mijlocul sau sfarsitul lunii.Normal ar fi fost sa ni se dea un preaviz pentru a avea ragazul necesar de a gasi alta locatie. Si, in fond, de ce noi sa gasim alta locatie? Daca domnul Corodescu a vrut sa infiinteze o alta asociatie a pensionarilor la Sebis , trebuia sa se gandeasca si la gasirea unui spatiu , nu sa dea buzna pe un spatiu , unde ne desfasuram activitatile de 8 ani. Ar fi ca si cum as face rost de o hotarare judecatoreasca pe spatiul ligii din Arad, si fara sa-l anunt , sa ma duc sa-l dau afara ca este sediul meu. Unde suntem , dragii mei, in Tara lui Papura -Voda? Am sau nu dreptate?

Prof. pensionar Vekas Rodica-Maria
Clubul Pensionarilor Sebis

Sebis, 30.03.2019

În final, fără a avea pretenția că stăpânesc subiectul, dar bazându-mă pe experiența de peste 20 de ani de presă, pot să afirm fără rezerve că în spatele întregii povești stau (și) interese de ordin electoral. Se știe situația de la Sebiș, unde primarul este interimar după ce Gheorghe Feieș a fost nevoit să părăsească funcția iar miza la alegerile locale din 2020 este foarte mare. Or, nu-i așa?, pensionarii sunt un electorat disciplinat. Sau, mă rog, au fost! De aici, probabil, și găselnița de a le arăta pisica cu sediul…

Cu siguranță vom mai auzi despre acest subiect, mai ales că, vorba aceea, atât de populară la Sebiș, „nu mor caii când vor câinii”.

  1. Un om dezamăgit 2 aprilie, 2019, 10:03 am

    Iată o nouă dovadă a dezbinării naționale! Politizarea excesivă i-a dezbinat până și pe pensionari.De vină sunt politicienii care conduc țara de aproape 30 de ani,semănând ură printre membrii societății românești.Cei care ne conduc,în loc să promoveze un spirit de bună conviețuire,de respect între păturile sociale,preferă promovarea urii,dezbinării, din nefericire pentru acest popor român,greu încercat de-a lungul anilor.Până nu e prea târziu este nevoie de trezire spirituală,de promovare a bunei înțelegeri,de conciliere.Altfel va fi din ce în ce mai rău.

    Raspunde
  2. Sa ne spuna d-na Vekas, daca are curaj, ce datorii are la taxele si impozitele locale , daca este asa cinstita. O sa fiti uimiti!

    Raspunde
  3. Daca nu ai curaj sa iti scrii numele, esti un mare magar.Ce te intereseaza pe tine datoriile doamnei?Vezi-ti de treburile tale!Nu iti mai baga nasul unde nu iti firbe oala!Esti un mare las.Te ascunzi in anonimat, nu ai curaj nici cat o gaina.Vai si amar de tine!Mai cunosc asemenea specimene,care stiu doar sa barfeasca, barfa fiind viata lor.Te crezi mai destept daca scrii asemenea lucruri???Te simti mai bine ?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.