Arădean ajuns în stare critică la spital, cu anevrism de aortă abdominală rupt, salvat de medicii de la Județean

Arădean ajuns în stare critică la spital, cu anevrism de aortă abdominală rupt, salvat de medicii de la Județean

Un arădean care a ajus în stare critică la spital, cu anevrism de aortă abdominală rupt, a fost salvat de medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Intervenție deosebit de laborioasă a medicilor de gardă din secțiile Chirurgie Generală I respectiv Anestezie și Terapie Intensivă I, după ce un bărbat în vârstă de 60 de ani a ajuns în Unitatea Primire Urgențe cu anevrism de aortă abdominală rupt, cu risc rapid de exsangvinare.

Medicul specialist în chirurgie cardio-vasculară Mircea Alexa împreună cu medicul specialist în chirurgie generală Mihai Roșu, medicul primar ATI Adrian Crișan, medici rezidenți și asistenți medicali au intrat de urgență în sala de operații reconstruind artera aortă – vas principal de sânge, prin aplicarea unei proteze sintetice, pentru a putea restabili circulația sângelui spre bazin și picioare. Intervenția a fost una contra-cronometru, pacientul riscând să își piardă picioarele, din cauza lipsei de irigare cu sânge și inclusiv viața prin exsangvinare.

Pacientul a necesitat mai apoi îngrijiri în terapie intensivă, fiind acum în stare stabilă, sub supraveghere medicală în Compartimentul de Chirurgie Vasculară.     

Din echipa operatorie au făcut parte:

Dr. Mircea Alexa, medic specialist chirurgie cardio-vasculară

Dr. Mihai Roșu, medic specialist chirurgie generală

Dr. Adrian Crișan, medic primar anestezie și terapie intensivă

Dr. Mona El Mahdi, medic rezident chirurgie generală

Dr. Fineas Pascotescu, medic rezident chirurgie generală

Asist.med. Camelia Alexa

Asist.med. Adina Pascu

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

  1. Din cauza asta ajung oamenii sa MOARA!!-SA I BATA DZEU PE CEI CE AU INVENTAT SI TOT MARESC ROBOR SI IRCC !!!MOARTEA SA SE ALEAGA DE EI SI FAMILIILE LOR!!!RUSINE SA LE FIE,MAINE SA IASA PE STRADA

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.