Incident feroviar pe ruta Arad – București. A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Incident feroviar pe ruta Arad – București. A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Un incident feroviar a avut loc pe ruta Arad – București, mai multe persoane ajungând la spital. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție.

Conform Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, incidentul a avut loc luni dimineața, în jurul orei 4. Printr-un apel telefonic la 112 a fost anunțat un posibil accident feroviar în care a fpst implocat un tren de călători care circula pe ruta Arad – București. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție.

La fața locului, forțele de intervenție au constatat că nu este vorba despre un accident feroviar. Trenul de călători a frânat brusc pentru a evita impactul cu un tren de marfă care a deraiat în județul Teleorman, între localitățile Roșiorii de Vede și Măldăeni.

Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat. Mai mulți călători au fost evaluați de echipajele medicale sosite la locul incidentului, trei dintre aceștia fiind transportați la spital.

„În cursul acestei dimineți, din cauza deraierii la intrare în stația Roșiori Nord a unui vagon din compunerea unui tren de marfă, ciculația trenurilor se desfășoară cu dificultate. Din primele informații, trei pasageri din trenul IR 1822, Arad – București Nord, aflat în spatele trenului de marfă deraiat, în momentul frânării de urgență a trenului s-au lovit, aceștia fiind  preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri. Ceilalți pasageri din tren au fost preluați de trenul IR 79, Budapesta – București Nord. Până la restabilierea circulației în condiții normale, sunt posibile și alte întârzieri în circulația trenurilor de călători. Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, CFR Călători aplicând întocmai instrucțiunile acestuia”, informează reprezentanții CFR Călători.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.