ARĂDENI implicaţi într-un caz de EVAZIUNE FISCALĂ cu autovehicule. PREJUDICIUL se ridică la peste 20 de MILIOANE de EURO

ARĂDENI implicaţi într-un caz de EVAZIUNE FISCALĂ cu autovehicule. PREJUDICIUL se ridică la peste 20 de MILIOANE de EURO

Percheziţii în Arad la persoane implicate într-un caz de evaziune fiscală cu un prejudiciu ce se ridică la peste 20 de milioane de euro.

Astăzi, polițiștii au efectuat 69 de percheziții pe raza a 12 județe și a municipiului București, la sediile mai multor firme și locuințele a 56 de persoane bănuite  de cauzarea unui prejudiciu de peste 21.000.000 de euro statului german. Activitățile s-au desfășurat împreună cu investigatori fiscali germani din cadrul Autorității Fiscale din Nürnberg Sud – Oficiul de Investigare a Fraudelor Fiscale.

„La data de 9 octombrie, echipe comune de anchetă compuse din polițiști specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, împreună cu investigatori fiscali germani din cadrul Autorității Fiscale din Nürnberg Sud – Oficiul de Investigare a Fraudelor Fiscale, au efectuat mai multe percheziţii la domiciliile a 56 de persoane bănuite de evaziune fiscală. Perchezițiile au fost efectuate pe raza judeţelor Cluj, Alba, Arad, Argeș, Bihor, Constanța, Hunedoara, Iași, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Tulcea,  precum și în municipiul București la adresele persoanelor bănuite și ale societăților comerciale administrate de acestea. De asemenea, au fost puse în executare 56 de mandate de aducere a persoanelor cercetate în cauză, acestea urmând a fi conduse la audieri”, se precizează pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Persoanele respective sunt bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni de evaziune fiscală, fapte comise pe teritoriul statului german, printr-un mecanism de fraudare a plății TVA în cadrul căruia ar fi fost utilizate societăți comerciale de tip firmă fantomă din România, Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia și Austria.

Practic, ar fi fost achiziționate scriptic autovehicule prin intermediul acestor societăți, evitându-se astfel plata TVA-ului către statul german, însă faptic beneficiarii reali ai achizițiilor ar fi fost persoane fizice din România.

Acţiunea comună a poliţiştilor români cu reprezentanţii autorităţilor germane se desfăşoară în conformitate cu dispoziţiile Convenţiei cu privire la asistenţa judiciară reciprocă în materie penală între statele membre ale U.E şi ale Deciziei-cadru a Consiliului din 13 iunie 2002, prin intermediul biroului naţional român din cadrul EUROJUST.

Echipa comună de anchetă a devenit operaţională la sfârșitul lunii mai a acestui an şi a fost constituită cu scopul facilitării efectuării de cercetări penale în dosarele penale aflate în cercetarea Parchetului Nürnberg-Fürth şi Parchetului de lângă Tribunalul Cluj, împreună cu polițiștii Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Prejudiciul cauzat statului german ca urmare a săvârșirii acestor fapte este de aproximativ 21.300.000 de euro, în cauză urmând a fi dispuse măsuri asiguratorii pentru recuperare.

  1. Cretini sunt nemtalaii ăștia,după ce au adus teroarea in Europa cu Emigranții,se uita la un prejudiciu de 21 mi-l euro.Shaise DE.Uitativa in urma cu 3-4ani legislația lor era permisiva la aceste fapte.Cheltuelile cu acțiunea vor depăși paguba…UE De.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.