Arădenii IES ÎN STRADĂ pentru PARCUL EMINESCU!

Arădenii IES ÎN STRADĂ pentru PARCUL EMINESCU!

Grupul de iniţiativă „Salvaţi Parcul Eminescu” cheamă arădenii în stradă, să protesteze împotriva intenţiilor municipalităţii de a amenaja o parcare în respectiva locaţie.

„Sâmbătă, 10 ianuarie 2015, ora 11, la Crucea Eroilor din Parcul Eminescu chemăm toți cetățenii responsabili ai Aradului să demonstrăm împotriva intenției Primăriei Arad de distrugere a parcului și transformare a lui în parcare. Doar nepăsarea sau comoditatea noastră ar putea face posibil un asemenea dezastru urbanistic”, precizează organizatorii protestului.

  1. puteti conta pe mine ca vin. jos Falca!

    Raspunde
  2. Puteti conta pe mine ca vin ! Jos falca , demolatorul de garaje .

    Raspunde
  3. Parcul Eminescu va ajunge probabil ca parcul din fata primariei. DISTRUS !!!!

    Raspunde
  4. Nu pentru a demonstra impotriva lui Falca trebuie mers ci pentru ca iubiti orasul, va ingrijiti de sanatatea voastra si a copiilor vostri. Parcurile sunt plamanii verzi ai orasului, si sunt deosebit de importante atat din punct de vedere urbanistic cat si al sanatatii aerului. Ce ziceti?

    Raspunde
  5. Am scris un comentariu in continuarea dezbaterii duse la un articol anterior pe tema parcului. Il voi reda mai jos. In comentariu spuneam ca poate eu gresesc. Nu, am avut dreptate, initiatorii pur si simplu nu vor o dezbatere. Ei sunt convinsi ca consultarea populimii este pierdere de vreme, ca ei stiu mai bine. Ca drept dovada in loc de implicarea cetateanului in cadrul unei dezbateri ei prefera, din nou, o abordare in care doar ei gandesc, ei decid si apoi cer populimii sustinere. Cu abordarea asta se duce de rapa orice sansa pentru Arad sa fie mai mult decat o suprafata populata.
    ‘Poate aveti voi dreptate si eu gresesc .
    Organizarea licitatiei trebuia sa fie ca urmare a luarii unei decizii in acest sens. Pentru ca tema este una de interes public local mojor decizia trebuia sa fie a CLM Arad si nu a executivului. Daca este o decizie a executivului se poate contesta pentru mai multe motive. Daca este o decizie a CLM atunci trebuia sa imbrace forma unei hotarari de consiliu si automat sa fie pusa la transparenta.
    Eu am vrut sa atrag atentia ca in Arad sociatatea civila este la un nivel foarte scazut si datorita calitatii demersurilor pe care le initiaza. Spre deosebire de abordarea politrucilor, ONG-urile ar trebui, pentru a fi cat de cat credibile sa fie mai transparente.
    Mai transparent insemna sa consulti, in mod deschis si pe cei pentru care spui ca lupti si sa o faci in atapa de adoptare a unei decizii si dupa ce ai luat deja o decizie.
    Prin ceea ce ati facut ati solicitat oamenilor sa va sustina punctul vostru de vedere, al vostru personal, ca rezultat al perspectivei voastre.
    Nu ati consultat oamenii pentru luarea unei decizii cu sustinere serioasa ci doar i-ati anuntat post factum ca voi sunteti frumosi si destepti si ca ei slugoii, necalificati sa participe la procese decizionale, trebuie sa va sustina pe voi, cei frumosi si destepti.
    Ca sa nu intri in fundatura asta de situatie, trebuie ca ONG-urile sa lupte corect si cum convine intereselor deloc dezinteresate a unui sau altuia. Critica mea una reala, grava si este raspunderea societatii civile si in special a celor care vor sa reprezinte societatea civila.
    Daca nu vizati crearea unei greutati mai mari a demersului vostru, trebuia sa nu pomeniti nimic de ONG-uri ci sa va dati doar numele. In momentul cand ati enumerat o lista de ONG-uri ati urmarit sa obtineti sustinere, credibilitate, greutate din partea oamenilor. Pentru o credibilitate minimala, intre intentiile reale si cele exprimate trebui sa existe o coerenta intre acestea doua, ori la voi nu a fost cazul.
    Oricum va urez succes si sper ca pana la urma veti alege sa fiti sinceri si dedicati cu prioritate interesului comunitar si nu satisfacerii unor impulsuri individuale si egoiste de prea-marire.
    …. ce am spus este corect si sunt sigur ca are sa va deranjeze. Sper sa va deranjeze suficient de mult si de tare ca data viitorare sa va consultati cu adevarat cu cei carora va adresati si nu doar sa le cereti sustinere.’

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.