Arădenii REACŢIONAZĂ la distrugerea Parcului Eminescu! Claudiu Cristea îl face PRAF pe Gheorghe Falcă: „Măi incultule, habarnistule, vinitură”

Arădenii REACŢIONAZĂ la distrugerea Parcului Eminescu! Claudiu Cristea îl face PRAF pe Gheorghe Falcă: „Măi incultule, habarnistule, vinitură”

Intenţiile municipalităţii de a amenaja o parcare în locul Parcului Eminescu şi de a face, ulterior, un parc deasupra acesteia i-a revoltat pe mulţi arădeni, aceştia manifestându-şi deja dezaprobarea pe reţelele de socializare.

Încercarea primarului Gheorghe Falcă de a justifica distrugerea Parcului Eminescu în numele „dezvoltării” oraşului a fost taxată inclusiv de personalităţi ale urbei. Cel mai vehement a fost Claudiu Cristea, cel care l-a făcut „praf” pe primarul Gheorghe Falcă, într-o postare pe Facebook.

Claudiu Cristea: „Construiești de 10 ani ilegal”
„Măi incultule, habarnistule, vinitură. Acel parc este acolo de când e Aradul și a fost înființat de cel mai important primar al orașului (pe vremea când primarii erau domni). Cum îți permiți habarnistule să iei decizii împotriva PUG-ului, împotriva Masterplanului de Circulație și a bunului simț? Deja ai făcut praf acea zonă dragă nouă cu acel pod pietonal de prost gust, uriaș, disproporționat și greșit amplasat. Construiești de 10 ani ilegal, fără PUG reînnoit. Sufoci orașul prin deciziile greșite pe care le iei, fără să te mai consulți cu nimeni. Cum să desființezi Parcul Eminescu nefericitule? Nici nu-mi dau seama cum de-ți trece așa ceva prin cap”
, a scris Claudiu Cristea pe Facebook. Postarea sa a adunat zeci de comentarii de la arădenii nemulţumiţi de intenţiile primarului Gheorghe Falcă.

Ce zice Falcă
Surprins de vehemenţa cu care arădenii se împotrivesc planurilor sale, edilul şef a organizat chiar şi o conferinţă de presă, în care a încercat „marea cu sarea”: „Realizăm un parc la nivelul cotei Primăriei. Se continuă o zonă pietonală şi un parc foarte mare, dând posibilitatea traficului pietonal să nu se mai intersecteze cu cel rutier. Parcul va creşte ca suprafaţă. Sub parc vom crea locuri de parcare şi se va permite fluidizarea traficului pe două direcţii. Locurile de parcare vor deservi Tribunalul, Primăria, Universitatea, Liceul, Palatul Cultural”.

Ce nu zice Falcă
Ceea ce omite, cu bună ştiinţă ori din nepricepere, să le spună Gheorghe Falcă arădenilor este faptul că peste respectiva parcare nu se va putea amenaja un parc în adevăratul sens al cuvântului, pentru că stratul de beton peste care se va pune pământ nu va permite dezvoltarea rădăcinilor pivotante ale arborilor. Astfel, în locul unor arbori de dimensiuni considerabile, vom avea un „părculeţ” de arbuşti sufocaţi de mobilier urban (vezi exemplul Pădurice). Arbuşti cu rădăcini trasante, supuşi dezrădăcinării pe timp de furtună, fapt care pune în pericol inclusiv siguranţa cetăţenilor.

Cu alte cuvinte, în locul copacilor seculari de acum, care umbresc generos zona, vom avea nişte arbuşti al căror coronament nu numai că nu ne va feri de razele soarelui, dar se va înclina periculos la fiecare pală de vânt. Îşi doresc arădenii una ca asta sau se vor mobiliza pentru a se opune distrugerii a încă unui parc din Arad? Vom vedea!

  1. acest om vrea sa distruga identitatea Aradului. atentie: urmeaza filarmonica!!

    Raspunde
  2. in nici un text aparut in presa nu se scrie ca vor fi taiati copacii. in conferinta de presa falca a explicat ce se va intampla cu copacii…
    deci, putina atentie la ce publicam, pentru a nu induce lumea in eroare!

    Raspunde
    • Păi, se pare că prin ceea ce ai postat, nu faci decât să induci lumea în eroare…
      Că nu apare în presă faptul că acești copaci vor fi tăiați, este chiar de înțeles. Crezi că Falcă este într-atât de dobitoc încât să nu știe câ spunând asta și-ar atrage oprobriul public?
      Ori, poate că ești tu vreun specialist în domeniul construcțiilor, și ai găsit o modalitate prin care se poate construi o parcare subterană fără a dărâma absolut orice se află la nivelul solului…
      Întămplarea face că sunt la curent cu lucrările de extindere a magistralei M4 din București.
      Dacă între Bazilescu și Străulești nu se vede mare lucru la nivelul solului, situația se schimbă dramatic în zona de acces spre terminalul Lacului Străulești…

      În rest, sunt perfect de acord cu tine.
      Decât să inducem lumea în eroare, mai bine verificăm înainte de a ne da cu părerea…

      😛

      Raspunde
  3. Stiti ce inseamna radacina unui copac secular? Ceva de genul: cat e coronamentul arborelui atata e si radacina in pamant. Ma indoiesc, prin urmare, ca parcarea cu pricina va porni de la cateva zeci de metri in jos… Sau!?!?!

    Raspunde
  4. idea de spatiu verde a acestui descreierat schioapata rau , la podgoria a pus acel pietris ,spunand ca se practica si prin spania , acum va distruge si ultima oaza de racoare si aer curat , spunand ca va face in loc un parc mult mai mare , cu mult gazon si cu plante ornamentale in chiveci ,ca altceva nu are cum sa traiasca pe acel planseu de beton , si toate astea pentru a avea o parcare in care datorita pretului oricum nu va parca nimeni .

    Raspunde
    • Penti, situația nu este disperată totuși…
      În egală măsură, Falcă & Co se ocupă și de amenajarea spațiilor verzi. Și o face la modul cel mai serios cu putință.
      Îți ia maxim 15 minute să mergi până la Călugăreni.
      Seculici are acolo un domeniu de cel puțin 300m front stradal. Să vezi acolo amenajare, ai zice că are de gănd să mute Parcul Eminescu pe terenul lui.

      😛

      Raspunde
  5. De fapt se vor arunca pe geam niste bani pentru niste studii de fezabilitate!! NU se va face nimic, sunt convins cu parcul. Cine va castiga studiul de fezabilitate??!!! O firma din Sofronea!!!!!!!

    Raspunde
  6. nu vrem nici studiu de fezabilitate. este limpede ca nu se va face parcare acolo. deci un studiu nu va face altceva decat sa toace niste bani!

    Raspunde
  7. Dar nu stiti sa vorbiti frumos romaneste fara insulta?

    Raspunde
  8. vad ca sunteți anti Falca dar nici argumente nu aveți…

    faptul ca Acel parc este acolo de când e Aradul nu înseamna ca nu poate fi modernizat….

    Raspunde
    • Andrei, apreciez faptul că aduci în discuție argumentele.
      Slavă Domnului, eu am obiceiul să-mi argumentez părerile…
      Și vin cu situații asemănătoare din viața reală.

      Se pare însă, că tocmai dumneata nu ai argumente.
      Nu zic, problema spațiilor de parcare este reală.
      La fel de reală în fiecare dintre orașele Europei…

      Însă abordarea trebuie să difere în funcție de fiecare obiectiv în parte.
      Una este să faci o parcare subterană sub Turnul Eiffel și alta sub Parcul Ștefan cel Mare din Chișinău…

      😀

      Raspunde
  9. Incult,habarnist,vinitura?Nu-i mai dați nas lui Cristea,ca nici el nu știe ce vorbește!Bulevardul este oricum supraaglomerat iar ce propune Falca trebuie discutat!Altfel,doar cu injurii si propaganda,nu iese nimic!Cristea si urbanismul,tatăl sau a fost arhitect,el nu!

    Raspunde
  10. Proiectele de final de mandat par mai degraba niste oportunitati de cheltuire a banului public. E clar pentru toata lumea ca sunt doar aberatii care sa justifice niste cheltuieli, la fel ca si candidatura aradului la titlul de Capitala Europeana.

    Raspunde
  11. Asa va trebuie, ati votat falca…. Iar acum aveti ceea ce ati votat

    Raspunde
  12. nu se poate face parcare acolo pentru ca e zona cu multa apa, o sa fie infiltratii de la Mures si o sa o inunde. nici parc pe parcare nu poate fi ca nu au cum sa creasca copaci in 2 metri de pamant. deci sunt discutii desarte. totul e doar pentru a se mai fura niste bani pe studii de fezabilitate

    Raspunde
  13. primarul atoatestiutor venind de la brad e cam satul de verdeata.pe de alta parte ar trebui cat de cat sistematizata zona si create niste locuri de parcare in plus fara distrugerea parcului.sau posibil ca mai trebuie din când in când niste studii de fezabilitate.

    Raspunde
    • Jean, după gustul meu, primarul putea să fi venit chiar și din Congo.
      Problema este că Aradul începe să-și piardă identitatea din cauza unora ca el.
      Dacă, prin absurd, mâine Cetatea ar fi în subordinea lui Falcă, în cel mult o săptămână, acesta ar proiecta acolo un mall, semafoare și giratorii.

      Despre asta discutăm pe aici…

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.