Arădenii riscă AMENZI DE SUTE DE LEI dacă nu se conformează acestor reguli

Arădenii riscă AMENZI DE SUTE DE LEI dacă nu se conformează acestor reguli

Primăria Municipiului Arad, prin intermediul Direcţiei Generale Poliţia Locală,  le reaminteşte proprietarilor de garaje că în momentul în care sunt somaţi să demoleze construcţiile provizorii au  obligaţia de a elibera terenul şi de a-l aduce „la starea iniţială”, în termen de 15 zile.

Proprietarii garajelor trebuie să se asigure că cei care execută demolarea respectă întru totul normele privind transportul şi depozitarea deşeurilor rezultate în urma dezafectării construcţiilor provizorii, anunță municipalitatea.

„Oamenii legii avertizează că este interzisă abandonarea și depozitarea deșeurilor din construcții și demolări pe domeniul public sau privat al autorității administrației publice locale. Arădenii, persoane fizice, care nu respectă regulile în ceea ce privește deșeurile din construcții sunt pasibili de amenzi care pot ajunge la 750 lei. Este şi cazul unor cetăţeni din cartierul Micălaca, unde zilele acestea este în derulare, aproape de finalizare, demolarea a 40 de garaje (15 garaje în zona 700 şi  25 pe strada Săvârşin). Sesizaţi de operatorul de salubritate menajeră, agenţii Direcţiei Generale Poliţia Locală Arad au descoperit faptul că o cantitate impresionantă de deşeu rezultat în urma demolării garajelor a fost depozitat în proximitatea platformelor gospodăreşti”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

„Proprietarii garajelor dezafectate vor fi identificaţi şi li se vor solicita documente care să ateste  faptul că au respectat normele legale de depozitare a deşeurilor rezultate în urma demolării. Cei care nu pot face dovada faptului că deşeurile au ajuns la depozitul conform din municipiu vor primi pentru început un avertisment şi un termen de remediere a situaţiei. În cazul în care nu se conformează vor fi sancţionaţi, se mai arată în comunicat”, se mai arată în comunicat.

Important de menționat este faptul că demolarea garajelor s-a făcut într-un mod haotic începând cu vara anului 2018, de către persoane neautorizate, fiind pusă în pericol chiar și sănătatea publică. Plăci cu azbest, folosite la acoperișurile garajelor, care sunt interzise în UE deoarece sunt extrem de toxice și pot duce la cancer, au fost împrăștiate peste tot. Proprietarii de garaje nu au fost inițial informați corespunzător de către autoritățile competente despre modul și locul de depozitare al acestor deșeuri, fiind notificați doar cu privire la termenul în care trebuie să le demoleze, motiv pentru care s-a ajuns la această situație.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.