Arădenii se pot implica în mod DIRECT pentru alegerea candidaților la funcția de PRIMAR!

Arădenii se pot implica în mod DIRECT pentru alegerea candidaților la funcția de PRIMAR!

USR anunță că organizează alegeri preliminare pentru primăria Arad.

Potrivit reprezentanților Uniunea Salvați România, orașul Arad traversează de 15 ani cea mai dificilă perioadă politică și administrativă din istoria sa post revoluționară. Ei spun că viața administrativă a orașului a fost acaparată, vreme prea îndelungată, de aceeași persoană și de un cerc de susținători promovați în funcții pe criterii de obediență politică.

„Absența profesionalismului și a transparenței în procesul decizional, îmbinate cu manipularea și dezinformarea au generat daune grave calității vieții din orașul nostru. Lipsa spațiilor verzi și a investițiilor în sănătate, falimentul termoficării, pierderea unor simboluri precum stadioanele demolate, ștrandul și cetatea, infrastructura scumpă și de proastă calitate, toate sunt efectele unei administrații care a construit un sistem opac și neperformant. Cunoașterea candidaților și a soluțiilor pentru Arad trebuie făcută din timp, pentru simplul fapt că așa este normal și firesc. Arădenii trebuie să cunoască persoana care va ocupa fotoliul de primar deoarece de competența și buna credință a acestei persoane vor depinde servicii publice care influențează semnificativ viața noastră și a celor dragi. Modul de desemnare a contracandidaților de către formațiunile politice consacrate, fie prin jocuri de culise, fie prin interveniții de la București, a blocat construcția unei alternative politice acceptată de către arădeni. PSD și PNL au impus alegerea primarului printr-un singur tur pentru a păstra primarii în funcție. Consecința a fost absenteismul la vot și alegerea primarului de către un număr mic de cetățeni”, se arată într-un comunicat de presă al USR Arad.

Desemnarea candidatului susținut de USR Arad prin alegeri primare reprezintă o ruptură față de aceste cutume, față de un sistem care a eșuat, spun ei.

„Credem că doar în jurul unui candidat competent, al unui program profesionist și al unei echipe de consilieri competenți se construiesc soluții de succes. Următorul primar nu mai poate fi un necunoscut și nu va ateriza în Arad din întâmplare. Desemnarea viitorului primar se va face prin competiție și dezbateri la care vor avea acces toți arădenii. Competiția este deschisă și pentru cei care azi nu sunt în USR dar cred că au soluții pentru Arad. Îi așteptăm să se înscrie în cursa electorală pentru desemnarea candidatului USR. Ne dorim să cunoașteți cât mai multe despre candidații USR, programul și soluțiile propuse. Pentru acest lucru, procesul de alegere a candidaților noștri va fi deschis și transparent publicului, presei, societății civile. Fiecare arădean va putea urmări competiția internă și va putea participa la toate dezbaterile pentru desemnarea candidatului la funcția de primar. Alegerile pentru Parlamentul European ne arată că zeci de mii de arădeni au încredere în noi. Suntem astăzi principala alternativă pentru salvarea orașului și suntem conștienți de responsabilitatea pe care o avem. Am reușit să construim această forță politică cu răbdare și consecvență fără a negocia vreo secundă principii sau a face vreun compromis cu puterea locală sau cea centrală. Știm că putem câștiga aceste alegeri, iar scopul nostru este să oferim arădenilor o administrație cinstită și profesionistă și credem că acest lucru se poate întâmpla doar dovedind, prin tot ce facem, că suntem transparenți, competenți și pregătiți să guvernăm responsabil”, se mai arată în comunicat.

Regulamentul, inclusiv calendarul acestei competiții pot fi consultate la adresa: http://bit.ly/PrimariesUSRArad

Mai multe informații se găsesc aici: Regulament Primar USR Arad și aici

Loading...
 1. CALDURA ESTE DE VINA1

  Raspunde
 2. ROMANII trebuiesc pregatiti in domeniul : financiar , -bancar, administrativ, juridic, etic, moral si multe alte cerinte,PREZENTATI liste cu oameni competenti , nu din cei care aduna semnaturi si lipesc afise si viseaza la un post caldut.

  Raspunde
 3. ASTIA care incearca sa dea sfaturi sa-si publice CV-urile Sa vada oamenii, ce au lucrat si la ce se pricep.

  Raspunde
 4. […] Falcă. La Vlad lucrurile sunt ceva mai complicate, pentru că trebuie să fie ales în urma unor alegeri preliminare, la care se vor mai înscrie și alți […]

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.