Arădenii sunt invitați la „Promenada Inimilor”

Arădenii sunt invitați la „Promenada Inimilor”

Sănătatea noastră este în mâinile fiecăruia dintre noi iar implicarea activă a comunităţilor locale ne ajută să ne protejăm cu atât mai bine sănătatea.

Proiectul Rotary Inima Mea – „Promenada Inimilor” este dedicat Zilei Mondiale a Inimii, iar obiectivul evenimentului este de a promova mișcarea în aer liber pentru a  parcurge 5.000 de pași, ca mijloc de prevenție a bolilor cardiovasculare.

„«Promenada Inimilor» este un concept simplu şi inovator ce are scopul de a încuraja publicul de toate vârstele şi preocupările să meargă pe jos pentru a-şi menţine sănătatea. Proiectul implică amenajarea, în parteneriat cu autoritățile locale, a unei rute accesibile prin care publicul de toate vârstele este încurajat să facă mișcare. «Promenada Inimilor», proiect comun al cluburilor Rotary Arad, Rotary Arad – Cetate, Rotary Curtici, Rotaract și Interact din județul Arad, în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad, recomandă această inițiativă colaborativă a Fundației Române a Inimii şi a Societății Române de Cardiologie, implementată cu succes în numeroase țări europene, pentru conștientizarea și importanța mișcării fizice ca factor decisiv pentru o dezvoltare și viață armonioasă.”, spun organizatorii.

Astfel, sâmbătă, 30 septembrie, începând cu ora 10, arădenii sunt invitați să parcurgă individual traseul amenajat în Arad care are o lungime de 2 km și începe din dreptul pasarelei peste Mureș de la Podul verde (pe partea de sus a falezei de pe Malul Mureș̦ului), până la Hotelul Coandi.

Foto deschidere: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.