S-a decis mutarea amplasamentului noului complex Matern – Pediatrie

S-a decis mutarea amplasamentului noului complex Matern – Pediatrie

Proiectantul noului Complex Matern – Pediatrie, construit de Consiliul Județean Arad, a făcut prima inspecție în teren, la Spitalul Județean Arad.

Ca urmare a constatărilor făcute și în urma discuțiilor cu președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, s-a decis mutarea amplasamentului noului complex Matern – Pediatrie din spatele spitalului, în zona de lângă biserica ortodoxă, care se află în fața Spitalului Județean.

„Am luat această decizie împreună cu proiectantul din rațiuni economice și practice. Sub amplasamentul inițial se află întreaga rețea de utilități care deservește spitalul, iar devierea sa ar fi implicat cheltuieli suplimentare și întârziere în graficul de execuție”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Proiectul de construire a Complexului Matern – Pediatrie continuă. Consiliul Județean Arad nu a primit nicio informație oficială din partea Ministerului Sănătății cu privire la mutarea finanțării de pe PNRR, pe un credit garantat de stat, prin Banca Europeană de Investiții. Valoarea proiectului este de 115 milioane de euro, iar termenul de execuție anul 2026. În prezent, se lucrează la proiectul tehnic al noului Complex Matern – Pediatrie.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.