Aradi Kamaraszinhaz, invitat de onoare la un festival din Budapesta

Aradi Kamaraszinhaz, invitat de onoare la un festival din Budapesta

Teatrul maghiar „Aradi Kamaraszinhaz” susține o ministagiune la Budapesta în cadrul unui festival dedicat celor mai importante ateliere teatrale maghiare din afara Ungariei.

Festivalul este organizat de Teatrul Bethlen din Budapesta, între 20 – 22 ianuarie, unde teatrul maghiar din Arad prezintă trei spectacole publicului din Budapesta, însoțite de o expoziție de fotografii din spectacolele teatrului. Înaintea reprezentațiilor vor fi proiectate trei scurtmetraje realizate în ultimii ani de către Compania Aradi Kamaraszinhaz în cadrul Programului Maghiar de Mecenatură Media. După spectacole publicul este așteptat la discuții cu echipa creatoare din Arad și specialiști din viața teatrală maghiară. La ministagiunea arădeană și-au confirmat prezența cei mai importanți critici de teatru din Ungaria, dar și personalități reprezentative din arta teatrală maghiară.

Ministagiunea se va deschide în 20 ianuarie cu spectacolul Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll, un „stand-up tragedy radical” după textele lui Eric Bogosian și Jose Saramago, avându-l în rolul principal pe Harsanyi Attila. A doua zi va urma un musical minimalist suprarealist după textul lui Theo Herghelegiu intitulat Zelda was not from here (jucat în limba maghiară cu titlul „Tunderi”), cu muzica compusă de arădenii Borsos Pal și Eder Eniko. Ei sunt și compozitorii noului spectacol al companiei maghiare arădene, intitulat „Menuetul șuncii” (Sonkamenuett), un spectacol profund filosofic din perspectiva autodeterminării unui porc, un musical inedit, numit jucăuș musical rococo, piesa care va încheia festivalul. Noua piesă este o coproducție cu Teatrul Jokai din Bekescsaba, care a avut premiera în decembrie în Ungaria și urmează să fie jucat și în Arad în cadrul stagiunii teatrului maghiar. Spectacolele îl au ca regizor pe Tapaszto Erno, directorul Companiei Aradi Kamaraszinhaz, teatru care anul acesta în septembrie va împlini 10 ani de la înființare.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.