Aradul are UN SINGUR VICEPRIMAR! Aleșii locali ai PNL, PMP și UDMR și-au ANULAT VOTURILE! Alegerile de astăzi, soldate cu TENSIUNI și DOUĂ DEMISII (FOTO + VIDEO)

Aradul are UN SINGUR VICEPRIMAR! Aleșii locali ai PNL, PMP și UDMR și-au ANULAT VOTURILE! Alegerile de astăzi, soldate cu TENSIUNI și DOUĂ DEMISII (FOTO + VIDEO)

După două ședințe tensionate, una extraordinară și una ordinară, consilierii locali au avut pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind alegerea viceprimarilor.

S-au făcut propuneri și vot secret separate pentru cei doi viceprimari, iar la final a ieșit „câștigător” numai unul.

Primul a fost propus chiar de primarul Călin Bibarț, și anume Lazăr Faur (PNL), apoi Ilie Cheșa (PSD) și Florin Stana (USR).

În urma votului secret, Lazăr Faur a obținut cele mai multe voturi, 13, Ilie Cheșa 3, iar Florin Stana 7.

La a doua tură de vot, lucrurile nu au mai fost atât de simple, însă. Au fost patru consilieri propuși pentru al doilea loc de viceprimar, și anume: Stana Florin (USR), Cristian Galea (PMP), Ilie Cheșa (PSD) și Meszar Alexandru (UDMR).

După ce comisia de validare a numărat voturile, surpriză! 13 consilieri și-au anulat votul, acesta devenind nul. Astfel, Florin Stana a obținut 7 voturi, iar Ilie Cheșa 3, dar nu s-a putut alege al doilea viceprimar, care ar fi trebuit să întrunească o majoritate absolută, de 12 voturi, pentru a obține funcția.

Inițial, potrivit zvonurilor, Lazăr Faur și Cristian Galea urmau să fie cei doi viceprimari, însă cel din urmă nu a avut parte de susținerea UDMR, astfel încât, pentru orice eventualitate, toți actorii firavei alianțe PNL – PMP – UDMR și-au anulat voturile.

Așadar, Aradul dacă până acum a funcționat fără viceprimari, acum va fi administrat cu doar unul, din cauza jocurilor din interiorul partidelor. Florin Stana de la USR chiar a precizat că se observă în cadrul CLM „o nouă majoritate care funcționează, formată din consilieri ai PNL, PMP și UDMR”.

„Propunerea mea pentru viceprimar a trecut de vot. Pentru cea de-a doua funcție de viceprimar, consilierii încă nu s-au pus de acord. Îl felicit pe domnul Lazăr Faur pentru votul obținut. Am încredere că toată activitatea sa va fi concentrată spre dezvoltarea Aradului. De astăzi, domnul viceprimar îşi va prelua responsabilitățile şi va trece la treabă în Primărie! Stimați consilieri, am încredere că următoarea dată când votăm alegerea celui de-al doilea viceprimar să ajungeți la un consens benefic pentru Arad”, a declarat Călin Bibarț.

După încheierea votului, Alexandru Meszar, consilier al UDMR, și-a anunțat demisia din Consiliul Local Municipal. Acest gest a urmat după ce a pierdut alegerile pentru funcția de viceprimar al muncipiului Arad.

De asemenea, Sergiu Bîlcea, consilier local liberal, și-a anunțat la rândul său demisia, motivul fiind optarea pentru postul de deputat în Parlamentul României: Azi am demisionat din funcția de consilier municipal dar nu renunț la problemele locale și nu mă îndepărtez de administrația locală. Ca parlamentar și ca președinte al PNL Municipiul Arad, voi fi direct interesat și direct implicat în administrația locală. Mi-am asumat clar în fața arădenilor sprijinul pentru proiectele locale, voi munci pentru ele și voi lupta, dacă este cazul, cu oricine pentru a le duce la bun sfârșit”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.