UPDATE: Trei străzi din Arad devin PERMANENT zone PIETONALE

UPDATE: Trei străzi din Arad devin PERMANENT zone PIETONALE

Arădenii vor avea zone pietonale cu terase pe tot parcursul anului.

Inițial, doar Piața Luther (din spatele Bisericii Roșii) a fost transformată în zonă pietonală cu caracter permanent, iar în tronsonul Piața Avram Iancu, cuprins între Strada Grigore Alexandrescu Nr. 1 și Strada Tribunul Dobra Nr. 2, precum și pe Strada 1 Decembrie 1918 puteau funcționa terase doar  în perioada 1 mai – 31 octombrie, zilnic, între orele 10,00 – 24,00.

Apoi, s-a decis printr-o hotărâre ca cele două din urmă să poată funcționa pe o perioadă mai lungă, pentru a le veni în ajutor celor din HoReCa. Astfel, programul s-a extins pe perioada 1.04. – 31.12.

Acum, s-a revenit din nou asupra acestor decizii, iar potrivit unui nou proiect de hotărâre, toate cele trei străzi devin zone pietonale cu caracter permanent.

„Având în vedere evoluția epidemiologică datorată pandemiei de COVID-19, precum și necesitatea respectării condițiilor impuse prin hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al Județului Arad prin care se impun restricții restaurantelor și barurilor, lăsând posibilitatea desfășurării activității pe terase, impune necesitatea prelungirii perioadei de desfășurării activităților pe terase. Necesitatea ajutorării societăților care desfășoară activități de alimentație publică și care au fost foarte afectate de pandemie a făcut ca autoritățile să caute soluții pentru a permite desfășurarea acestui tip de activitate, motiv pentru care una dintre măsuri este și permanentizarea zonelor pietonale unde comercianții au posibilitatea de a desfășura activitate și pe perioada iernii”, se arată în raportul de specialitate.

Consiliul Local Municipal va supune la vot în cadrul ședinței de vineri, proiectul de hotărâre referitor la modificarea Hotărârii nr. 192/2017 a Consiliului Local al Municipiului Arad privind Regulamentul de desfășurare a activităților comerciale și al piețelor în municipiul Arad, cu modificările și completările ulterioare și a Hotărârii nr. 235/2020 a Consiliului Local al Municipiului Arad privind aprobarea unor măsuri pentru transformarea unor străzi din municipiul Arad în zone pietonale, cu modificările și completările ulterioare.

UPDATE

Proiectul privind cele trei străzi pietonale a fost votat astăzi, în unanimitate, de către consilierii locali.

Din partea USR a venit o propunere pentru transformarea și a zonei de lângă Polivalentă în stradă pietonală. Primarul Călin Bibarț a declarat că pentru acest lucru este nevoie de un proiect separat, dar că au fost discuții cu privire la zona respectivă, iar în cazul în care este vreun incident sau un incendiu este nevoie de spațiu pentru autospecialele de intervenție, motiv pentru care este necesar accesul auto.

 

Foto: arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.