Aradul – Capitală Europeană a Culturii, moment de măreaţă înălţare tovărăşească!

Aradul – Capitală Europeană a Culturii, moment de măreaţă înălţare tovărăşească!

Tovarăşul Gheorghe Falcă, primarul Muncipiului Arad, a anunţat la o întâlnire tovărăşească desfăşurată la Intreprinderea de Vagoane Arad, că oraşul nostru va cheltui peste 50 de milioane de euro în competiţia pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

În discursul său, tovarăşul Gheorghe Falcă a subliniat faptul că există un sondaj din care reise că 80 la sută dintre oamenii muncii şi intelectualii arădeni, membri de partid, susţin proiectul candidaturii oraşului nostru la titlul de Capitală Europeană a Culturii, în anul 2021.

„Vom investi în această competiţie peste 50 de milioane de euro. Suntem poate oraşul care a pus cei mai mulţi bani la bătaie pentru că noi lucrăm atât la infrastructura culturală, cât şi la oferta noastră pentru Europa. Noi nu vrem să fim o capitală culturală în interiorul României, vrem să oferim Europei soluţii care pleacă din Arad”, a declarat tovarăşul Gheorghe Falcă, după modelul tovarăşului secretar general al Partidului Comunist Român, Nicolae Ceauşescu, care şi el dorea să exporte soluţiile şi modelul comunismului românesc în toate colţurile lumii.

De menţionat, că încă de la început, organizatorii evenimentului, la care au luat parte aproximativ 1500 de oameni ai muncii şi intelectuali din oraş, au justificat alegerea locului de desfăşurare a întrunirii prin faptul că mediul economic, tovărăşesc al Aradului susţine cultura.

Pentru o apropiere cât mai bună între intelectualii prezenţi şi oamenii muncii, toţi participanţii au fost primiţi într-o hală, printre tramvaie şi autobuze, iar scaunele au fost aşezate lângă echipamentele de lucru.

În continuarea lucrărilor, tovarăşul Gheorghe Falcă a explicat că o parte din bani vor merge pe infrastructura culturală, respectiv restaurarea unor clădiri importante ale Aradului (chiar dacă unele dintre ele au fost construite în perioada chiaburilor şi a burghezilor).

Tovarăşul primar a mai precizat că suma de peste 50 de milioane de euro se referă strict la investiţiile directe, imediate, dar dacă vor fi luate în considerare şi investiţiile indirecte în cultură, precum reconversia Cetăţii Aradului, suma va depăşi 200 de milioane de euro!

Acest din urmă (dar nu şi ultimul!) anunţ al tovarăşului primar i-a făcut pe oamenii muncii şi intelectualii prezenţi să izbucnească în aplauze şi urale care cu greu au putut fi oprite. (A fost nevoie ca un muncitor să pornească sirena, aidoma lui Vasile Roaită, pentru a opri ovaţiile tovărăşeşti ale mulţimii iar discursul tovarăşului din fruntea oraşului să poată continua).

Referindu-se la dosarul candidaturii la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021, tovarăşul Gheorghe Falcă a mai declarat că acesta este finalizat iar la începutul lunii octombrie, într-o şedinţă a Consiliului Popular al Muncipiului Arad, va fi aprobată şi finanţarea pentru fiecare obiectiv măreţ în parte.

Evenimentul multicultural dezvoltat, la finele căruia fiecare om al muncii şi intelectual prezent a plecat acasă cu un desert unguresc, s-a terminat în tradiţionalul cor al uralelor tovărăşeşti. „Uraaa!!!”, „Fal-că”, „Uraaaaa!!!”, „Fal-că!”, „Uraaaaaaa!!!!”…

P.S. Articolul este un pamflet şi trebuie citit şi luat ca atare!

  1. ati uitat sa precizati ca articolul este pentru amuzament

    Raspunde
  2. mascariciul si-a strans lingai ca sa-i anunte ca mai este mult de praduit , iar la final le-a oferit cate o suhaida spunandu-le ca el a fost cel care a inventat aceasta delicatesa , bineinteles intr-o alta viata
    RUSINICA

    Raspunde
  3. Mai trebuia adaugat ca si directorul filarmonicii se bucura foarte mult , cum si el il bucura pe Falca cu noi si marete realizari.

    Raspunde
  4. Bravo Orlando, pentru cati bani iti dau, arunci bine cu rahat in ventilator. Tine-o tot asa ca-ti dau s o prima!
    P.S. Da` treci pe la mine pe la conac ca io is in arest la domitzil, nu pot pleca, stii tu, vii langa gard si-ti arunc plicul in boscheti ca am antrenament 😉

    Raspunde
    • Cel mai bun comentar dintre toate comentariile. Pe linga ca contine adevar macar ne mai si amuza. Iar cel vizat / cei vizati au o musca. Pe caciula sau direct pe cap. Iar acea musca sai zazaie cit mai mult.

      Raspunde
  5. n-am citit de mult ceva sa-mi placa cu adevarat la voi pe site. de data asta BIG LIKE!

    Raspunde
  6. DOmnule Toader, dar cand papati bani de la prim tovarasul Falca pentru campania PDL-ului cum era? Nu a mai dat destul, sau de ce sunteti acum asa pamfletar, v-ati uitat trecutul?

    Raspunde
  7. acest Falca e o pacoste pe capul aradenilor. sa speram ca nu va mai fi pentru mult timp

    Raspunde
  8. 50 de milioane de euro? pentru ce? daca castiga competitia primeste maxim 40 de milioane, mai verificati si voi cat a primit Sibiul. Incredibil, vreau referendul local, de unde stie el ca 80% din aradeni sustin asa ceva? poate 80% din membri de partid. Opozitie zero, contradindat zero, nu are cine sa ne ofere o alta varianta, de aceea Falca tot castiga, dintre toti idiotii din politia din Arad, el stie sa se faca vazut. DE ACEEA CASTIGA!! Pentru ca aradenii nu au alta varianta!!!

    Raspunde
  9. Cand vad asa ceva imi vine sa vomit, Doamne multumesc ca din ianuarie ma mut din orasul asta infect plin de tampiti care il tin pe Falca la Primarie. Da, dragi aradeni, sunteti niste imbecili, precum indienii care si-au vandut pe mama pentru mărgele, asta sunteti! Cel mai infect oras din vestul României, cel mai scump, cele mai mici salarii, cel mai murdar. Şi vreţi capitală europeană:)))) idioţilor, niciodată:))) Mergeti pana la Oradea sau Timisoara sa vedeti diferenta, sunteti un cacat de oras plin de cretini care sunt prea mandri sa vada realitatea. Nu uitati insa, mandria si prostia intotdeauna se platesc:))) Arad capitala europeana, ce gluma buna, daca nu ar cheltuii idiotul ala atia bani pe nimic as rade cu lacrimi….dar va vindeti viitorul pentru ideile unui idiot megaloman….va meritati soarta!!! cand voi pleca din Arad voi scuipa la iesire sa tin minte sa nu mai calc in viata mea pe aici!!! Si da, cei care o sa va simtiti ofensati, da, sunt nascut aici, nu inseamna nimic pentru mine, toata viata am cautat sa plec din viesparaia asta si acum am reusit. Orice om normal la cap pleaca de aici!!!

    Raspunde
  10. helo, parchetarii! 28 septembrie, 2015, 7:24 pm

    Sa dai din buzunarul oamenilor 50 milioane euro este criminal. Nu are nici o legatura cu deciziile privind oportunitatea. Angajarea unor astfel de sume nu se poate face fara dezbateri, fara dezbateri adevarate, in respect pentru L.52/2003 si nu simulacrele lui Falca.
    Cred ca institutiile ar trebui sa se sesizeze, asta daca traim intr-un stat de drept.

    Raspunde
  11. povesti ieftine,pregatiri pt viitoarea campanie electorala.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.