Aradul, centru de greutate în relațiile româno – chineze contemporane

Aradul, centru de greutate în relațiile româno – chineze contemporane

Centrul de greutate al relațiilor româno – chineze s-a mutat zilele trecute la Arad, unde a avut loc cea de a V-a ediție a Simpozionului Internațional „Cultura și Civilizația Chineză. Dialoguri Româno-Chineze”.

Desfășurat în perioada 11 – 13 noiembrie 2019 și organizat de Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, în parteneriat cu Centrul Municipal de Cultură, Consiliul Local Municipal și Asociația Con Brio, evenimentul a marcat aniversarea a 70 de ani de relații între România și Republica Populară Chineză.

Punctul culminant al manifestărilor a fost atins marți, 12 noiembrie 2019, în Sala Ferdinand a Palatului Administrativ, unde a avut loc prezentarea lucrărilor celor 27 de participanți.

În debutul evenimentului, prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, a vorbit despre prietenia de 70 de ani care leagă cele două țări, apreciind implicarea administrației municipale și județene, precum și pe cea a orașului Pecica, în susținerea manifestărilor de la Arad.

Prof. univ. dr. Ioan Biriș, vicepreședintele Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, a citit apoi o scrisoare de felicitare trimisă de E.S. Yu Jiang, ambasadorul R.P. Chineze în România, după care invitații au avut cuvântul.

Rând pe rând, reprezentanții administrației arădene au subliniat importanța simpozionului și și-au manifestat aprecierea pentru organizatori. De altfel, simpozionul „Cultura și civilizația chineză. Dialoguri româno-chineze” a fost introdus în calendarul cultural al municipiului Arad.

A urmat prezentarea celor 27 de lucrări, ziua continuând apoi cu activități pe tema Chinei la Grădinița „Furnicuța” și o expoziție de fotografie, „China, istorie și contemporaneitate”, la Sala Clio.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.