Aradul devine Capitala Prieteniei, pe 19 şi 20 iulie!

Aradul devine Capitala Prieteniei, pe 19 şi 20 iulie!

Festivalul „Zilele Prieteniei Bergenbier” ajunge pentru prima dată în Arad, pe Ştrandul Neptun. După o serie de evenimente cu artişti aleşi pe sprânceană desfăşurate în cinci dintre cele mai mari oraşe din ţară, este rândul Aradului să se bucure în week-end-ul 19 –  20 iulie, pe Ştrandul Neptun, de ore întregi de muzică bună, plină de ritm, de multă bere rece şi mii de prieteni.

Evenimentul „Zilele Prieteniei Bergenbier” ajunge în Arad şi îi invită pe toţi prietenii să asiste la cea mai mare manifestare muzicală a verii, cu începere de la ora 16,00 în ambele zile de concerte.

Vunk, Şuie Paparude, OCS şi Shadowbox sunt trupele care promit să facă Ştrandul Neptun din Arad neîncăpător în ziua de sâmbătă, 19 iulie, şi să ofere publicului un show plin de forţă. Weekend-ul prietenilor va continua şi în ziua de duminică, 20 iulie, când vor urca pe scenă trupele Paraziţii, Viţa de Vie, R.O.A. şi ZOB. Accesul la concerte se va face în schimbul unui taxe de 2,5 lei iar primii 2.000 de oameni sosiţi atât sâmbătă, cât şi duminică, primesc gratuit o bere din partea Bergenbier (acest lucru este valabil doar pentru persoanele cu vârsta peste 18 ani).

Pentru una din trupele care va urca pe scena „Zilele Prieteniei Bergenbier” este o adevărată bucurie să se afle în Arad. Adrian Despot, solistul trupei Viţa de Vie, este arădean. „De fiecare dată îmi amintesc cu drag de oraşul care înseamnă «acasă». Chiar dacă nu mai am timp de vizite, mă bucur de fiecare dată când ajung în Arad cu ocazia concertelor pe care le susţinem aici sau atunci când îmi duc copiii în vacanţă. Chiar dacă Aradul s-a schimbat, pentru mine rămâne la fel. Sunt atât de înfometat de parfumul lui din copilărie, încât nu caut şi nu văd decât ce mă interesează pe mine. Concertul «Zilele Prieteniei Bergenbier» ne oferă ocazia să fim alături de prietenii arădeni. Este primul concert Viţa de Vie în Arad anul acesta şi avem o dublă datorie de onorat, în două concerte sold out anulate din cauza unor împrejurări nefericite. E greu să ajungem în Arad, dar şi când ajungem suntem primiţi extraordinar şi trăim momente frumoase alături de public”, declară Adrian Despot.

Turneul „Zilele Prieteniei Bergenbier” a debutat la Iaşi pe 7-8 iunie cu un eveniment care a închis stradă principală a oraşului datorită numărului mare de participanţi şi a încântat publicul din Cluj-Napoca pe 15 -16 iunie. Craiova a fost următorul oraş care s-a bucurat de „Zilele Prieteniei Bergenbier”, unde zeci de mii de oameni au cântat şi au dansat pe muzica lui Mihai Mărgineanu şi a band-ului său, dar au şi strigat în cor „Ne Place”, alături de R.O.A. Concertele de la Craiova s-au încheiat cu un show marca Paraziţii, care a trasformat Piaţa Prefecturii în cea mai mare scenă, în care publicul cânta la unison cu cei trei membri ai trupei.

Capitala României nu a fost mai prejos iar Piaţa Constituţiei din Bucureşti a fost gazda celui mai mare eveniment din acest an din România, în week-end-ul 28 – 29 iunie. R.O.A., Viţa de Vie, Şuie Paparude sau Paraziţii s-au numărat printre trupele care au ridicat mii de mâini în aer şi au cântat împreună cu publicul cele mai cunoscute piese din repertoriu. Următorul oraş pe lista prieteniei a fost Ploieştiul, care pentru două zile a fost acaparat de muzică bună furnizată de trupe precum Paraziţii, Viţa de Vie, R.O.A., ZOB sau Mihai Mărgineanu şi band-ul său.

Ca şi în 2013, „Zilele Prieteniei Bergenbier” încurajează muzica bună, dar şi trupele prietene locale care au ocazia să se afirme pe scenă. În fiecare oraş în care evenimentul „Zilele Prieteniei Bergenbier” are loc, două trupe prietene vor deschide concertele. Aceste trupe sunt alese de fani şi de prieteni, în urma unui concurs desfăşurat online, pe www.metalhead.ro. Astfel, în ziua de sâmbătă, arădenii îi pot asculta pe: N.O.R. şi The Different Class iar duminică, trupele Anysound şi Mercedes Band sunt programate să deschidă evenimentul.

„Pentru că putem fi cu toţii mai buni, mai buni prieteni, te aşteptăm pe Ştrandul Neptun pe 19 şi 20 iulie, la «Zilele Prieteniei Bergenbier», pentru a sărbători împreună prietenia şi muzica de calitate, şi să cinstim un pahar de Bergenbier alături de cei mai talentaţi artişti ai momentului. Bergenbier duce mai departe conceptul de eveniment creat anul trecut iar pe durata concertelor arădenii vor deveni mesagerii prieteniei şi ai faptelor bune alături de artiştii care vor promova spiritul prieteniei şi vor împărţi gânduri pozitive. După show-ul de la Arad, alte patru oraşe urmează să bifeze prietenia pe harta concertelor: Alba Iulia (26 – 27 iulie, Cetate Alba Carolina), Braşov (2-3 august, Piaţa Sfatului), Galaţi (9 – 10 august, Stadion Dunărea) şi Constanţa (15 – 16 august, Plaja Modern)”, precizează organizatorii evenimentului.

Pentru mai multe detalii şi informaţii vizitaţi site-ul www.zileleprieteniei.ro.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.