EXPLOZIV/ MRU, către Băsescu: „Elena Udrea a reuşit, cu ajutorul dumneavoastră, să închidă toate uşile dreptei”

EXPLOZIV/ MRU, către Băsescu: „Elena Udrea a reuşit, cu ajutorul dumneavoastră, să închidă toate uşile dreptei”

După ce a fost taxat de Traian Băsescu pentru că a criticat-o pe Elena Udrea, senatorul de Arad Mihai Răzvan Ungureanu (MRU) i-a adresat o scrisoare președintelui României.

„Domnule preşedinte Traian Băsescu, nu vă voi răspunde la atacurile de ieri aşa cum nu voi da curs unei demonstraţii de bărbăţie politică născută în jurul doamnei Elena Udrea.

Nu voi face acest lucru, pentru că dumneavoastră sunteţi Preşedintele României şi nu pot avea o dispută de acest gen, care să implice cea mai importantă instituţie a statului român.

Dar avem câteva lucruri în comun şi în virtutea lor îmi pot permite să am un dialog civilizat şi decent cu dumneavoastră. Pe scurt, amândoi respectăm mai presus de cuvinte instituţia prezidenţială, credem în importanţa statului de drept pentru România şi nu ne dorim ca Victor Ponta să ajungă la Cotroceni. Ţinând cont de aceste lucruri, îmi permit să spun că omul politic Traian Băsescu a ajuns să fie eclipsat de omul Traian Băsescu.

Îl cunosc foarte bine şi îl admir pe omul politic Traian Băsescu şi pot spune că e o situaţie nedreaptă. Dar regretele nu schimbă realitatea, oricât de mult ne-am dori. Din păcate, s-a ajuns ca orice veţi face, orice veţi spune, orice acţiune care să aibă legătură cu dumneavoastră să fie personalizate fără măsură şi totul să devină combustibil pentru mecanismul de propagandă anti-Băsescu. Din această perspectivă, pot să înţeleg drama omului politic.

Destinul oamenilor politici este deseori nedrept şi nu ţine cont de ambiţiile personale. Din acest motiv, cred că vă aflaţi în faţa unei decizii cât se poate de crudă şi de neevitat. Dacă vă doriţi să lăsaţi o moştenire politică responsabilă, dacă doriţi să puneţi umărul la reinventarea dreptei şi dacă vreţi să evităm cu toţii catastrofa «Victor Ponta Preşedinte», atunci e momentul să faceţi ceea ce nu aţi făcut niciodată până acum: să nu mai faceţi nimic. Să vorbească doar Preşedintele, nu omul Traian Băsescu. Să lăsaţi instituţiei prezidenţiale timp să respire şi să iasă din conflictul pe care l-au declanşat duşmanii dumneavoastră.

Să daţi dreptei o şansă să îşi găsească drumul corect, fără împunsături şi deraieri. Şi mai ales, să nu mai furnizaţi Antenei 3 şi lui Victor Ponta material de campanie electorală. Victor Ponta nu există! El este doar o hologramă proiectată de baronii PSD şi manevrată după cum le e interesul. Victor Ponta e un vas gol, un actor perfect, care ia forma de care e nevoie pentru a sluji interesele celor care l-au inventat. El nu poate să îşi găsească un alt subiect credibil decât lupta anti-Băsescu.

Nu îi mai acordaţi lui Victor Ponta muniţie pentru campania electorală. Indiferent ce veţi spune şi cât de multă dreptate veţi avea, toate declaraţiile dumneavoastră vor fi reinterpretate şi folosite de stânga pentru a lovi în cei care îl vor înfrunta pe Victor Ponta.

Nu m-am numărat printre cei care v-au cerut demisia în urmă cu două săptămâni, aşa cum tendenţios au interpretat gurile rele. Dar vă cer astăzi să faceţi tot posibilul pentru a nu mai hrăni mecanismul odios pus la cale de Victor Ponta şi Antena 3. Cu fiecare zi în care nu le veţi oferi muniţie, vor deveni mai slabi şi mai nesiguri. Acum zece ani, dreapta s-a unit în spatele dumneavoastră. Astăzi vă cer să ajutaţi dreapta să se reinventeze şi să meargă mai departe cu tact şi înţelepciune din partea dumneavoastră. Sunteţi singurul care poate să decidă ce moştenire poate să lase în urma sa. Nici liderii dreptei şi nici Antena 3 nu au cum să decidă în locul dumneavoastră.

Vă spun aceste lucruri ca unul dintre cei care speră să ajute la refacerea dreptei. Stă în puterea dumneavoastră de a opri disensiunile dreptei şi de a face ceea ce orice lider politic responsabil ar trebui să facă: să lase o moştenire politică care uneşte, şi nu una care dezbină.

Opriţi campania anti-PNL, chiar dacă pot înţelege că războiul care a durat aproape un deceniu nu poate fi şters cu buretele. Nu vă cer să îi cauţionaţi pe cei vinovaţi. Dar între a vă răzbuna pe PNL şi a învinge PSD-ul, nu există alegere. Pot să vă înţeleg dezamăgirea, măcar parţial, în ceea ce priveşte PDL. Dar aşa cum eu am trecut peste faptul că au existat pedelişti care au contribuit la căderea guvernului Ungureanu, aşa cred că şi dumneavoastră puteţi trece peste faptul că alegerile interne nu au ieşit cum poate v-aţi fi dorit. Democraţia are şi părţile ei greu de digerat, dar fără PDL nu există dreapta. Nu văd nici un motiv pentru existenţa PMP-ului. Se speculează că e locul în care vă veţi întoarce după alegerile de la finalul anului. Cred că e mult prea puţin pentru dumneavoastră.

Dar, din păcate, Elena Udrea a reuşit, cu ajutorul dumneavoastră, să închidă toate uşile dreptei. Chiar şi aşa, vă întreb: sunteţi dispus să sacrificaţi toată dreapta pentru această monedă de schimb? Sunt printre cei care vor candida la funcţia de Preşedinte.

Am toate competenţele necesare acestei funcţii. Devotamentul meu pentru ceea ce înseamnă statul de drept nu poate fi pus la îndoială. Sunt printre puţinii oameni de dreapta care reuşeşte să aibă un dialog cu toate formaţiunile de dreapta. Dar sunt pus în faţa faptului de a vă continua proiectele politice fără acceptul dumneavoastră pentru că ele au fost ”înregistrate la OSIM-ul” politicii de către Elena Udrea. Sunt acuzat de anti-băsism de dumneavoastră şi de băsism de Victor Ponta şi Antena 3.

Sunt pus să aleg între băsism şi anti-băsism. Nu vreau să fac această alegere. Dar o voi face. Dacă apărarea statului de drept înseamnă băsism, dacă apărarea instituţiilor statului de o clasă politică degradată înseamnă băsism, dacă să crezi în viitorul european al României înseamnă băsism, atunci DA, sunt băsist. Dar dacă certificatul de băsist se împarte de către Elena Udrea, după un examen de servilism, atunci vă rog să nu mă includeţi vreodată printre băsişti. Şi pentru că am ajuns din nou la Elena Udrea, aş vrea să mai fac un scurt comentariu. Uitaţi-vă în jurul dumneavoastră şi vedeţi cine a mai rămas în afară de ea. Şi vă rog să vă întrebaţi dacă lumea chiar se poate reduce la o singură persoană.

Unde sunt oamenii politici care au stat alături de dumneavoastră în 2004, în 2007, în 2009 şi în 2012?

Unde sunt intelectualii care şi-au riscat carierele, care nu depindeau de politic, pentru a fi terfeliţi de Antena 3 pentru că vă susţineau? Unde e grupul de tehnocraţi care a lucrat în comisiile prezidenţiale? A rămas doar Elena Udrea, care are o singură explicaţie pentru aceste dispariţii: toţi au trădat. Nu domnule Preşedinte, nu au trădat. Ce nu a reuşit să facă Antena 3 în încercările ei de a vă izola, a reuşit să facă Elena Udrea. Izolarea are un nume: Elena Udrea. Domnule Preşedinte, un căpitan priceput are misiunea de a-şi duce nava în port, indiferent de furtuni sau de răzmeriţele echipajului. Un căpitan priceput ştie că misiunea lui adevărată nu e să se umple de glorie, ci să salveze nava pe care o conduce, chiar şi cu propriul sacrificiu. Domnule Preşedinte, am ajuns în momentul în care nava e mai importantă decât căpitanul ei şi decât marinarii care au slujit-o. Oricât de greu ar fi, şi oricât de dureros se va dovedi, România are nevoie de un sacrificiu simbolic din partea celui care a contribuit la schimbarea ei la faţă. Nu îl lăsaţi pe Victor Ponta să vă scrie istoria finalului de mandat. Spiritele sunt încinse astăzi şi toţi suntem dispuşi să facem declaraţii extremiste. Alegeţi singur liniştea şi decenţa şi lăsaţi istoria să vă pună acolo unde meritaţi. Puteţi să fiţi sigur că tot ceea ce aţi făcut bine pentru România nu va fi uitat”, arată Mihai Răzvan Ungureanu în scrisoare adresată preşedintelui Traian Băsescu şi publicată de presa centrală.

  1. acest om este produsul lui Falca

    Raspunde
  2. Andrei Gligor, str. Episcopiei 12 iulie, 2014, 7:25 pm

    Ce-mi placeeeeeeee … !!!
    Cel putin odata pe saptamana sa scrie asa o epistola! cand s-or strans o suta, le publica in carte si face lansarea … abea astept, sa aplaud.

    Raspunde
  3. frustratul asta , va disparea de pe scena politica , la urmatoarele alegeri , dar pana atunci va mai latra la luna ori de cate ori se va ivi ocazia , asta atata timp cat mai este cineva dispus sa-l asculte .
    este o rusine pentru aradeni ca au votat un asemenea specimen .

    Raspunde
  4. Curajos senatorul nostru.Nu mi place acest dialog dar dl Ungureanu are dreptate.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.