ATENŢIE! Aradul, din nou sub cod galben de ploi şi vijelii!

ATENŢIE! Aradul, din nou sub cod galben de ploi şi vijelii!

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis din nou o atenţionare meteorologică de cod galben de vreme rea pentru mai multe judeţe, între care şi Aradul, intervalul de timp vizat fiind joi 10 iulie, ora 18,00 – vineri 11 iulie, ora 09,00. Potrivit meteorologilor vom avea parte de instabilitate atmosferică şi ploi însemnate cantitativ.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în seara zilei de joi şi în noaptea de joi spre vineri (10/11 iulie), la început în Crişana, Banat, Oltenia şi zonele de munte, apoi şi în cea mai mare parte a Munteniei şi jumătatea de nord a Moldovei. Vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 50…60 l/mp.

De asemenea, a fost emisă o atenţionare de cod galben şi pentru ziua de vineri, în intervalul 09,00 – 23,00. „Pe parcursul zilei de vineri, 11 iulie, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată în jumătatea de nord a ţării şi în zona de munte. Vor fi averse ce vor avea caracter torenţial, se vor semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp”, precizează reprezentanţii ANM.

Cod Galben 11 iulie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.