Aradul în cifre. O firmă la fiecare 11 arădeni

Aradul în cifre. O firmă la fiecare 11 arădeni

În județul Arad, la fiecare 11 arădeni există câte o firmă privată.

„Din punct de vedere al mediului de afaceri, Aradul este unul dintre cele mai active județe din România”,, a declarat președintele Camerei de Comerț, Industrie si Agricultură din Arad, Gheorghe Seculici.

Numărul firmelor înregistrate în județ este de 37.393 de societăți comerciale. Conform topului firmelor, 32,4% activează în domeniul serviciilor, 27,8% în comerț, 18,7% în industrie, 7,6% în construcții, 6% în agricultură, 4% în turism și 3% în cercetare.

„Având în vedere această statistică, nu este întâmplător faptul că la nivelul județului procentul șomajului este sub 1%. Iar companiile continuă să prospecteze piața arădeană în căutare de noi oportunități de afaceri. Pentru satisfacerea nevoii de forță de muncă mai multe companii multinaționale care intermediază aducerea de angajați din străinătate sunt prezente în județul Arad. Printre ele sunt și lideri europeni în acest domeniu, ceea ce confirmă potențialul județului Arad.”, precizează președintele Camerei de Comerț, Industrie si Agricultură din Arad, Gheorghe Seculici.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

  1. Nuuuu… ne mai lăudați că o să ne crească .. ăștia…iară chiriile!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.