Aradul mai curat. Primăria desfășoară o amplă acțiune de spălare și dezinfecție a străzilor și a trotuarelor din oraș

Aradul mai curat. Primăria desfășoară o amplă acțiune de spălare și dezinfecție a străzilor și a trotuarelor din oraș

Primăria municipiului Arad continuă spălarea, cu detergent ecologic profesional, a străzilor și trotuarelor din oraș.

Primăria Municipiului Arad desfășoară o amplă acțiune de spălare și dezinfecție a suprafețelor din domeniul public al municipiului Arad, cu spumă activă și substanțe certificate, prin activități suplimentare de curățenie: spălarea cu detergent a străzilor și a trotuarelor, curățarea în tandem cu perii mecanice, folosirea cisternelor cu furtun și utilizarea periilor manuale și mecanice. Programele pregătite de primărie pentru curățenia specifică sezonului cald se desfășoară până la instalarea sezonului rece, respectiv până când permit condițiile meteorologice.

„Programele pregătite de Primăria Municipiului Arad pentru curățenia specifică sezonului cald au debutat la începutul lunii iulie, când s-a intervenit asupra bulevardului de la km 0 al municipiului. În următoarele zile, vom interveni și asupra Bulevardului Nicolae Titulescu, prin activități de spălare manuală și mecanizată a întregii suprafețe a carosabilului și trotuarelor, precum și a elementelor sistemului de semaforizare și siguranță rutieră (indicatoare, stâlpișori pentru delimitare parcare etc.) aferente. Operațiunile se desfășoară la nivelul principalelor artere care traversează orașul și se vor realiza, treptat, pe întreg teritoriul Aradului, în toate cartierele municipiului. Activitățile de spălare la bordură sunt organizate separat de activitățile obișnuite de curățenie din municipiu (golire coșuri de gunoi stradale, măturarea manuală a străzilor), care se desfășoară zilnic, conform programului. Activitatea de spălare a părții carosabile a străzilor și trotuarelor se desfășoară cu ajutorul utilajelor mecanizate, dotate cu perii și cu detergent profesional cu jet de apă sub presiune. Această operațiune are loc ulterior operațiunii de aspirare a prafului și a reziduurilor depuse pe arterele municipiului. Detergentul folosit la operațiune are proprietăți de spălare și degresare, fără a afecta mediul, fiind ecologic, biodegradabil și nepoluant.  Pentru eficacitate maximă, programul de spălare și igienizare profesională a străzilor și trotuarelor din municipiu este, de la începutul acestei luni, în plină desfășurare, noaptea, la ore în care traficul rutier este redus. Echipele mixte formate din reprezentanții Primăriei Municipiului Arad se află în exercițiu pentru a asigura devierea circulației și fluidizarea traficului în afara perimetrului de desfășurare a activităților, respectiv pentru a verifica conformitatea operațiunilor”, se arată într-un comuncat de presă al Primăriei Arad.

„Dorim ca aceste acțiuni să devină parte din firesc, să folosim eficient resursele de care dispunem pentru a face Aradul mai curat. Scopul activităților de spălare a străzilor și a trotuarelor din municipiu este îndepărtarea și diminuarea prafului care creează disconfort pentru cetățeni”, a precizat Călin Bibarț, primarul municipiului Arad.

„În vederea desfășurării optime și în condiții de siguranță a activităților de salubrizare stradală mecanizată, rugăm proprietarii și conducătorii auto să nu îngreuneze activitatea utilajelor de salubrizare cu (auto)vehicule parcate pe traseul programat. În acest sens, luni,  26.07.2021, între orele 1800-500, avem rugămintea de a veni în sprijinul nostru și de a asigura eliberarea domeniului public de (auto)vehiculele parcate pe toată lungimea Bulevardului Nicolae Titulescu, artera Podul Decebal – Biserica Baptistă Maranata (Micălaca Zona 300). Totodată, marți, 27.07.2021, între orele 1800-500, vă rugăm să eliberați carosabilul pe toată lungimea Bulevardului Nicolae Titulescu, artera Biserica Baptistă Maranata (Micălaca Zona 300) – Podul Decebal (retur). Vă informăm că, în cazul în care nu vă conformați solicitării de eliberare a domeniului public de (auto)vehicule parcate, se va dispune ridicarea și relocarea acestora în cel mai apropiat loc disponibil. Operațiunea de ridicare și transport a (auto)vehiculelor parcate neregulamentar va fi asigurată de Direcția Generală Poliția Locală Arad și SC RECONS SA, în baza prevederilor legale și a avizului Comisiei de Sistematizare a Circulației din Municipiul Arad. Nu mizăm pe amenzi, ci pe responsabilitate, componenta civică a arădenilor și existența unui parteneriat, dialog și deschidere pentru evoluția proiectelor comunității, pentru a depune împreună eforturi pentru un oraș mai curat și mai sănătos, pentru noi și copiii noștri. Precizăm că solicitarea de eliberare a carosabilului în perioada menționată anterior va fi comunicată zilnic, cu minim două zile înainte de organizarea acțiunii, inclusiv în data desfășurării activităților de spălare stradală, atât prin notificări scrise (flyere) distribuite pe parbrizele autovehiculelor cât și prin anunțuri afișate la avizierul asociațiilor de proprietari din zona Bulevardului Nicolae Titulescu. Vă mulțumim pentru sprijinirea efortului nostru de menţinere a curăţeniei, prin respectarea regulilor minime pentru atingerea acestui obiectiv și ne cerem scuze pentru eventualul disconfort creat de utilajele folosite la acțiunea de spălare stradală”, se mai arată în comunicatul Primăriei Arad.

  1. Bine ca se spala unele strazi din centrul orasului, insa iarba si buruienile,tot din centrul orasului,o artera extrem de circulata, str.C.Coposu, au crescut deja la 1 metru si nu se vede interes pentru curatenie.Oare acest aspect nu intra in atentia primariei?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.