Aradul, partener în proiectul „Orașe Europene Tinere, Accesibile și Sustenabile”

Aradul, partener în proiectul „Orașe Europene Tinere, Accesibile și Sustenabile”

Municipiul Vicenza (Italia) a adresat Municipiului Arad invitația de a participa în calitate de partener la proiectul ”European Accessible Sustainable Young Towns” („Orașe Europene Tinere, Accesibile și Sustenabile” – acronim EASY TOWNS), pentru care s-a solicitat finanțare din partea Comisiei Europene prin Programul Europa pentru cetățeni 2014 – 2020, Acțiunea 2.2: Rețele de orașe.

Obiectivul principal al proiectului este sporirea capacității administrațiilor locale în abordarea unor probleme specifice ale comunităților europene legate de multiculturalism și integrare, printr-o mai bună înțelegere a nevoilor cetățenilor și o implicare mai activă a societății civile în implementarea soluțiilor propuse.

Participarea Municipiului Arad în acest proiect alături de orașe din Germania, Belgia, Slovenia, Polonia, Spania, Marea Britanie, Malta și Croația, va fi votată în sedința Consiliului Local Municipal din această săptămână. Perioada de implementare propusă pentru proiect este de 24 de luni (1 octombrie 2015 – 30 septembrie 2017).

Bugetul total pentru cei unsprezece parteneri de proiect este de 145.000 EUR, finanțare nerambursabilă 100%. Pentru Municipiul Arad, bugetul alocat este de 8.850 EUR. Municipiul Arad va avea o contribuție proprie de 20.000 lei, reprezentând cheltuielile neeligibile ale proiectului.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.