Aradul, printre cele 15 orașe selectate de Comisia Europeană pentru a fi transformat într-un „digital city”. Ce înseamnă acest lucru

Aradul, printre cele 15 orașe selectate de Comisia Europeană pentru a fi transformat într-un „digital city”. Ce înseamnă acest lucru

Municipiul Arad se numără printre cele 15 oraşe din Europa selectate de Comisia Europeană pentru a beneficia de servicii de consultanță personalizate în proiectarea și implementarea strategiei locale de transformare digitală. Selectarea orașului nostru a fost posibilă datorită faptului că Aradul a făcut paşi concreţi în direcţia digitalizării: iluminat public cu LED, sistem de e-ticketing, Hot Spots, supraveghere video inteligentă, catalog electronic, My Arad, informează Primăria.

Timp de 18 luni, Aradul beneficiază de consultanță și sprijin specializat de la experți internaționali, acces la instrumente de lucru, rețele și platforme europene, acces la sesiuni unice și inovatoare de instruire în domeniul digitalizării, se vor purta dialoguri cu alte orașe din Europa pentru schimb de idei, experiențe și bune practici în domeniul digitalizării.

În perioada 12-14 iunie 2018, la Arad se află Daniela Florea, consultantul desemnat de către Comisia Europeană pentru evaluarea stadiului digitalizării la nivelul oraşului nostru. În acest scop au loc o serie de întâlniri cu reprezentanţii Primăriei Municipiului Arad dar şi cu partenerii municipalităţii în acest proiect, respectiv Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad şi cele două universităţi. Totodată au fost proogramate o serie de întâlniri cu reprezentanţii mediului de afaceri, anunță municipalitatea.

În cursul zilei de miercuri, 13 iunie,  primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă a primit vizita Danielei Florea. Aceasta a remarcat potențialul neexploatat de digitalizare a oraşului nostru, dar şi pașii făcuți deja în această direcţie, se arată în comunicatul de presă dat publicității de către Primărie.

Această vizită de evaluare a fost absolut necesară pentru a se stabili viitoarele măsuri necesare extinderii acestui proiect care îşi propune o strategie de transformare digitală.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.