Începe REGENERAREA URBANĂ în Vlaicu. Ce zone vor fi REAMENAJATE

Începe REGENERAREA URBANĂ în Vlaicu. Ce zone vor fi REAMENAJATE

Administraţia a semnat un nou contract în cadrul proiectului de Regenerare Urbană a spaţiilor dintre blocuri. Acesta vizează partea stângă a zonei Calea Aurel Vlaicu.

Potrivit municipalităţii, în urma unei investiţii în valoare de peste 2 milioane de euro se va schimba radical aspectul urbanistic al zonei din spatele blocurilor situate pe Aleile Neptun, Ulise şi Tomis, dar şi cele de pe străzile Fluturilor, Predeal, Libertăţii, Şcoalei, Vasile Conta, Constantin Brâncoveanu, Obedanaru. Aici se vor amenaja spațiile verzi, locurile de joacă şi cele de recreere, se vor moderniza căile de acces și iluminatul public şi se vor amenaja parcări la sol.

În paralel cu lucrările prevăzute în proiectul de Regenerare urbană va fi demarat şi cel de introducere în subteran a platformelor de colectare selectivă a deșeurilor şi cel de extindere a sistemului de iluminat public.

De remarcat că astăzi, 14 iunie, primarul Gheorghe Falcă se va întâlni cu cetăţenii din zona Calea Aurel Vlaicu, partea dreaptă. Întâlnirea este programată să aibă loc începând cu ora 19, la Şcoala Generală „Aurel Vlaicu” (strada Fulgerului nr. 2 – 4).

În urma realizării întregului proiect, zona Calea Aurel Vlaicu va dispune de o suprafaţă de 39.522 de metri patraţi destinată parcării autovehiculelor, 11.442 metri patraţi de trotuare amenajate,  canalizare pluvială pe o lungime de 2.000 de metri,  spaţii verzi amenajate pe o suprafaţă de 10.019 metri patraţi, 35 cvartale reamenajate,  1.167 locuri de parcare amenajate la sol, la care se adaugă  43 locuri de parcare destinate persoanelor cu dizabilități.

Regenerarea urbană a spaţiilor dintre blocuri este o investiţie în valoare de 50 milioane de euro, realizată din bugetul general al Municipiului Arad şi fonduri de creditare BERD. Durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni de la data  emiterii ordinului de începere.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.