Aradul reprezintă România la Festivalul Internaţional de Teatru „Balkan Breeze” din Turcia

Aradul reprezintă România la Festivalul Internaţional de Teatru „Balkan Breeze” din Turcia

Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad este singurul invitat din România la Festivalul Internaţional al Ţărilor Balcanice „Balkan Breeze”, eveniment cultural care se desfăşoară în fiecare primăvară în oraşul Bursa, din Turcia.

„Festivalul din Bursa reprezintă o punte pentru consolidarea relaţiilor culturale internationale, iar acest lucru este extrem de important cu atât mai mult cu cât candidatura Aradului la titlul de Capitala Culturală Europeană a Culturii în anul 2021 a fost lansată oficial chiar în aceste zile. Vorbim despre cel mai important proiect al oraşului Arad din ultimii 50 de ani, iar teatrul îşi asumă un rol cu adevărat activ în aceasta competiţie”, a declarat Bogdan Costea, managerul teatrului arădean.

„Ne bucurăm că suntem invitaţi pentru al doilea an consecutiv la unul dintre cele mai importante festivaluri din Turcia, unde ne­am făcut deja prieteni şi am găsit un public inteligent si iubitor de teatru. Mă bucur că experienţa pe care eu şi actorii din distributia spectacolului ”Orchestra Titanic” am avut­o anul trecut, va fi împărtăşită, de această dată, de si mai multi colegi de­ai mei, alături de care voi urca pe scena în spectacolul ”Casa Bernardei Alba ”. O să fie, sunt sigur, o experienţă extraordinara despre o cultură şi o civilizaţie minunate de care ne leagă valorile comune ale limbajului universal al artei. De­abia aştept să reprezentăm Aradul, noi, actorii teatrului, asa cum ştim cel mai bine, în faţa publicului din Turcia şi să le oferim posibilitatea să vizioneze un spectacol de ţinută pe care­l interpretam cu o mare bucurie şi plăcere de fiecare dată”, a declarat actorul Zoltan Lovas, care deţine rolul principal în acest spectacol.

Actorii arădeni vor susţine în data de 16 martie şi 17 martie 2015, de la ora 20, două reprezentaţii pe scena Ahmet Vefik Pasa Theater, cu spectacolul „Casa Bernardei Alba”, de Federico Garcia Lorca, în regia lui Mihai Măniuțiu. Coregrafia este semnată de Vava Ștefănescu, iar scenografia îi aparţine lui Adrian Damian.

Distribuţia este alcătuită din actorii Zoltan Lovas, Cecilia Donat, Carmen Vlaga Bogdan, Claudia Ieremia, Alina Danciu, Carmen Butariu, Mariana Tofan, Oltea Blaga, Roxana Sabău Nica , Liliana Balica, Oana Kun, Ionel Bulbuc, Andrei Elek, Marian Parfeni, Sorin Calotă, Cosmin Blaga , Ștefan Statnic, Robert Pavicsits.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.