Aradul sărbătoreşte Ziua Internaţională a Dansului

Aradul sărbătoreşte Ziua Internaţională a Dansului

Aradul se alătură oraşelor din lume care marchează Ziua Internaţională a Dansului, printr-un eveniment inedit organizat pe 29 aprilie, începând cu ora 17, pe platoul Primăriei Arad.

Defeat Gravity Crew, Revolution Studio, Zumba-Dana, Dance Workout-Vlad, Trupa Revolution, New Generation Crew, Lucaciu Mircea Beatbox, Burning Souls Crew, X-Style Kids, Next X-Style şi X-Style vor evolua în aer liber în faţa arădenilor dornici de a privi câteva momente autentice de dans.

„Vrem să îi aducem lângă noi la acest eveniment pe toţi cei pasionaţi de dans, dar şi publicul larg care nu urmăreşte în mod deosebit evenimentele din lumea dansului. Aradul are trupe de dans, şcoli de dans, arădeni care pun pasiune în arta dansului care au ocazia să îşi arate talentul în faţa publicului”, a declarat Glad Varga, consilier municipal.

Organizatorii acţiunii sunt Centrul Judeţean de Voluntariat, Primăria Municipiului Arad şi Doma Art Style.

În data de 29 aprilie este marcată, în toată lumea, Ziua Internaţională a Dansului. În anul 1982, Institutul Internaţional de Teatru, prin Comitetul Internaţional al Dansului, a hotărât ca, în fiecare an, pe 29 aprilie să se sărbătorească Ziua Internaţională a Dansului. La această dată s-a născut, în anul 1727, creatorul baletului modern, Jean-Jorges Noverrre.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.