Femeile japoneze ne învață SECRETUL LONGEVITĂȚII!

Femeile japoneze ne învață SECRETUL LONGEVITĂȚII!

Femeile japoneze au cea mai mare speranţă de viaţă din lume, ajungând să trăiască în medie 86,4 ani și asta pentru că aplică în viaţa de zi cu zi un regim alimentar bogat în peşte crud, legume şi ceai verde.

Potrivit datelor publicate de Oficiul britanic de Statistică (ONS), femeile japoneze le depăşesc în ceea ce priveşte media speranţei de viaţă pe femeile din Anglia (82,8 ani), Irlanda de Nord, Țara Galilor (82,1 ani) şi Scoţia (80,7 ani).

Nu există nicio piedică pentru femeile britanice să atingă o longevitate similară cu cea a niponelor, dar pentru asta ele vor trebui să adopte un stil de viaţă identic.

Dieta tradiţională japoneză include alimente care au puţine calorii, servite în porţii egale de-a lungul zilei.

Naomi Moriyama, co-autor al unei cărţi de succes care explică secretele dietei nipone, susţine că fiecare persoană din Japonia consumă în medie cu 25% mai puţine calorii decât un cetăţean din țările vestice.

Crag Wilcox, un gerontolog cunoscut, a precizat la rândul său că „dieta japoneză conţine multe alimente care luptă împotriva bolilor. Ei mănâncă câte trei porţii de peşte pe săptămână, în medie, multe cereale integrale, legume şi produse din soia, mai mult tofu şi alge marine decât oricine altcineva în lume”.

Toate aceste produse sunt bogate în taurină, iar acest lucru duce la micşorarea nivelului colesterolului şi a tensiunii arteriale.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.