Aradul se transformă în GHETOU! Scandalagiii umblă printre noi, înarmați CU CUȚITE

Aradul se transformă în GHETOU! Scandalagiii umblă printre noi, înarmați CU CUȚITE

Urmare a celei mai recente acțiuni comune de identificare a persoanelor fără adăpost și de combatere a cerșetoriei, întreprinse în colaborare cu Poliția Municipiului Arad și Inspectoratul Județean de Jandarmi, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Circulație s-au confruntat cu situații inedite.

Un cuțit a fost găsit asupra unui bărbat devenit recalcitrant în Piața Mihai Viteazul, în vreme ce un cetățean de origine bulgară și-a vărsat nervii spărgând corpurile de iluminat public de pe strada Miron Costin, informează DGPL Arad. 

În cazul persoanei violente din Piața Mihai Viteazul, polițiștii locali cu atribuții de ordine publică au gestionat operativ situația semnalată prin intermediul unui apel inițiat la numărul de telefon al Dispeceratului DGPL Arad. Individul a fost îndepărtat din zonă, nu înainte de a fi sancționat contravențional cu o amendă în cuantum de 500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991/R.

Un alt bărbat, de origine bulgară și fără documente de identitate, abia ieșit din sediul DGPL Arad, a distrus mai multe corpuri de iluminat de pe strada Miron Costin. S.R.K. a fost predat Poliției Municipiului Arad în vederea continuării cercetărilor sub aspect penal. Pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, bulgarul va suporta rigorile legii, după ce municipalitatea va depune o plângere în acest sens.

Pe parcursul acțiunii, polițiștii locali cu atribuții de ordine publică au procedat la legitimarea a 21 de persoane și au întocmit un număr de 16 procese-verbale de constatare și sancționare a contravențiilor însumând amenzi în cuantum de 1.600 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991/R. Dintre acestea, 14 au fost întocmite pentru apelarea la mila publicului, respectiv două pentru consum de alcool pe domeniul public al municipiului. Un număr de 19 persoane au fost conduse de către polițiștii locali la sediul DGPL Arad din cartierul Micălaca pentru a fi legitimate.

Cu acest prilej, încă patru oameni ai străzii, care au fost intervievați pentru prima dată, după sancționare, au fost adăugați listei de 93 de persoane vizate pentru fundamentarea unei strategii aplicate a Primăriei Municipiului destinată îndepărtării de pe domeniul public din Arad a indivizilor ce săvârșesc sistematic activități ilegale. Cei 19 au beneficiat de câte o porție de hrană dintre cele furnizate zilnic, prin grija Serviciului Social din cadrul Arhiepiscopiei Aradului iar starea de sănătate le-a fost evaluată de personal al Direcției de Asistență Socială Arad.

Deja, în ultimele două săptămâni, doi dintre cei aproape 100 de „clienți” ai DGPL Arad vor face obiectul unor plângeri penale din partea Primăriei Municipiului Arad, ca urmare a distrugerii unor obiecte aflate pe domeniul public. Este vorba despre arădeanul care, la începutul lunii, a vandalizat mobilierul urban din Parcul Europa și despre cetățeanul bulgar care a distrus corpurile de iluminat de pe strada Miron Costin.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.