UPDATE/ Pericol de MOARTE în PARCUL EUROPA: Intervenție DIFICILĂ a autorităților (FOTO/VIDEO)

UPDATE/ Pericol de MOARTE în PARCUL EUROPA: Intervenție DIFICILĂ a autorităților (FOTO/VIDEO)

Autoritățile arădene au intrat în alertă după ce în zona Parcului Europa a fost găsită o grenadă de mână care prezenta pericol de explozie.

În cursul zile de luni în urma unui apel la 112, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Arad s-a deplasat pe malul Mureșului, in zona parcului Europa, unde doi minori au găsit pe malul râului două tuburi de cartușe.

Echipa pirotehnică a executat asanarea terenului din zonă și a mai descoperit 23 de cartușe de infanterie de diferite calibre și o grenadă de mână defensivă. Muniția provine din cel de-al II-lea Război Mondial.

„Grenada de mână defensivă este îngropată de jumătate în pământ și nu are cuiul de siguranță, drept urmare prezintă pericol la ridicare. A fost solicitat sprijinul echipei pirotehnice de la ISU Alba. Pe timpul nopții zona a fost delimitată și păzită de Poliție. În urma cercetărilor executate de echipa pirotehnică, s-a luat decizia asigurării zonei, extragerea grenadei din pământ cu ajutorul unui dispozitiv tip gheară cu o lungime de 50 de metri. Operațiunea este în desfășurare”, a declarat George Pleșca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Accesul este restricționat în zona Parcului Europa.

Update: În aceste momente echipa pirotehnică începe operațiunea de „tatonare la grenadă”  Se va curăța zona în jurul grenadei, urmând ca aceasta să fie agățată de dispozitivul tip gheară.

Update1: Echipa pirotehnică a reușit asigurarea grenadei și ridicarea acesteia în condiții de siguranță.

Muniția va fi transportată și distrusă în poligonul de la Felnac.

Foto/Video: ISU Arad

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.