Mai multe articole din rubrica "" ↑

Arădenii vor avea toate informațiile privind traficul din oraș…în propriul „buzunar”! Despre ce este vorba

Arădenii vor avea toate informațiile privind traficul din oraș…în propriul „buzunar”! Despre ce este vorba

„Ce se întîmplă şi mai ales unde?” – La această întrebare vor găsi răspuns arădenii printr-o simplă aplicaţie pe telefonul mobil. Este vorba despre programul Waze.

Aradul este primul oraş din România care devine partener al Waze Connected Citizens, o reţea cu peste 100 de parteneri în întreaga lume. Cel puţin aceasta este intenţia Primăriei Municipiului Arad. Totul depinde de votul consilierilor locali municipali care vor avea proiectul de hotarâre pe mese la şedinţa CLM din 31 octombrie 2017, anunță Primăria Arad.

„Necesitatea inscrierii în acest program rezultă  şi din Planul de Mobilitate Urbană pentru Municipiul Arad, care vorbeşte despre o creştere a numărului de autoturisme la mia de locuitori de la 329 , valoarea medie înregistrată în 2015 la 414 autoturisme în 2023. Acelaşi studiu mai spune că un arădean realizează aproape 3 călătorii zilnic, preferând transportul individual celui public. În condiţiile unui trafic din ce în ce mai aglomerat, cu situaţii neprevăzute la tot pasul, constituie un avantaj să ai informaţii actualizate despre starea drumurilor, ambuteiaje, integritatea mijloacelor de semnalizare rutieră,  dar şi despre segmentele şi virajele cele mai rapide. Waze adună toate aceste informaţii de la toţi utilizatorii din trafic prin simpla menţinere a aplicaţiei deschisă pe telefon. Programul ce are ca scop îmbunătăţirea şi creşterea eficienţei şi a confortului cetăţenilor în materie de trafic rutier în zonele urbane, printr-un schimb de informaţii cu autoritatea publică locală care administrează infrastructura rutieră. Serviciul Circulaţie pe Drumuri Publice şi Parcări 3 din cadrul Direcţiei Generale Generale Poliţia Locală Arad este autoritatea mandatată să  furnizeze în sistemul Waze datele cu privire la starea traficului de pe raza Municipiului Arad, conform cerinţelor aplicaţiei”, informează Primăria.

Potrivit municipalității, parteneriatul cu Waze Connected Citizens se înscrie în strategia municipalităţii arădene de a transforma Aradul într-unul dintre cele mai avansate smart city-uri din România.

 

Loading...
  1. Deci nu pot sa cred.bine că au rezolvat problema Cet-ului, bine că au terminat pasajele și nu mai stam la bariera. De hoți și boschetari am scăpat .bai voi trăiți în altă dimensiune?ce ne ajuta pe noi aceasta asociere? Și da am aceasta aplicație de mai multi ani instalată nu trebuie sa vina primăria să descopere focul…

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.