Aradul, sub COD GALBEN! Ne așteaptă PLOI TORENȚIALE și FURTUNI

Aradul, sub COD GALBEN! Ne așteaptă PLOI TORENȚIALE și FURTUNI

Meteorologii au emis o avertizare de vreme severă pentru mai multe județe printre care și Arad.

În intervalul 27 mai (ora 16) – 29 mai (ora 23) se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Astfel, în intervalul menționat, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în regiunile vestice, nordice, sud-vestice și centrale. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp, informează ANM.

În perioada 27 mai (ora 18) – 28 mai (ora 6), va fi instabilitate atmosferică accentuată și se vor semnala cantități de apă însemnate.

În cursul serii de luni 27 mai și în noaptea de luni spre marți (27/28 mai) instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată în Banat, vestul și nordul Olteniei, Crișana, Maramureș și vestul Transilvaniei, unde vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp, anunță meteorologii din cadrul ANM.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.