Aradul Subteran, noul proiect al Primăriei

Aradul Subteran, noul proiect al Primăriei

Primăria nu a oferit până acum adevăratele explicații pentru faptul că tot oraşul este în lucru. Însă, noi am descoperit „secretul”. Trebuia să fie o surpriză, dar iată că vă prezentăm, în exclusivitate, planul ascuns al Primăriei.

Aşadar, reabilitarea reţelelor de apă sau refacerea carosabilului reprezintă „decât” o scuză, scopul real fiind crearea unui Arad Subteran.

Deocamdată, se testează terenul, găurile în subteran putând fi observate în toată zona centrală a oraşului şi nu numai. Va urma spargerea totală a zonei şi începerea propriu-zisă a construirii Aradului Subteran. Vom avea câteva zone rezidențiale cu parcuri pentru copii şi zone speciale pentru recreerea animalelor de companie, dar şi zone destinate artelor etc. Vor fi şi pieţe agro-alimentare moderne, cu hale încăpătoare, unde ţăranii să-şi poată vinde civilizat produsele.

Planurile mărețe nu se termină aici. Vom avea un Spital Subteran în care serviciile vor fi gratuite. Clădirea unităţii spitaliceşti va fi modernă, salubră şi la standarde europene.

Una dintre cele mai importante investiții vizează copiii. Se vor construi creşe spațioase, o nouă maternitate, mai multe şcoli generale şi licee cu echipe de cadre didactice foarte bine pregătite. Şi, de asemenea, o universitate la care studenții vor avea posibilitatea să se specializeze în orice domeniu.

Sistemul drumurilor subterane va fi prea avansat ca să îl pot explica foarte amănunțit. În cuvinte cât mai apropriate de nivelul meu de înțelegere, drumurile vor fi mai bune decât autostrăzile şi vor avea impuse nişte reguli clare pentru evitarea accidentelor. Spre exemplu, bicicliştii nu vor mai sta în calea şoferilor sau a pietonilor, având propriile benzi suspendate.

Transportul public va fi gratuit şi va utiliza vagoane ultramoderne, produse în Japonia.

Primăria s-a ocupat de toate, inclusiv de managementul deşeurilor. Sistemul de reciclare va fi atât de performant încât va fi adoptat, probabil, în întreaga Uniune Europeană.

Sistemul de apă şi canalizare va fi şi el unul de invidiat, cu servicii excelente. Canalizarea pluvială va fi mutată în exteriorul Aradului Subteran, astfel că toată apa provenită din precipitaţii va curge – şi mai abitir decât acum! – pe actualele străzi ale oraşului care vor deveni puncte de atracţie turistică, un fel de Veneţie a României.

În Aradul Subteran va fi construit şi un complex sportiv cu terenuri de antrenament pentru mai multe sporturi şi, foarte important, un stadion de 30.000 de locuri.

Practic, în Aradul Subteran vom regăsi multe dintre lucrurile după care tânjim în Aradul contemporan.

Şi, pentru ca toate aceste lucruri să dăinuie, la conducerea Aradului Subteran nu vor mai fi acceptaţi oameni cu educaţie precară. Înainte de a deveni măcar candidaţi, acestora li se vor da teste de limba română, cultură generală, li se vor testa abilităţile în domeniile în care sunt pregătiţi şi, obligatoriu, vor parcurge un test psihologic.

Notă: Acest articol este o ficţiune.

Foto: Imagine din viitorul Singapore (rol ilustrativ)

  1. Si cel care a scris acest reportaj este un naiv care nu ar mai fi bine sa mai scrie pt ziare. Alo, ai gresit rubrica! Ar fi mai intelept sa faci ilustrate pt gradinite! Asta este ce poate acest ziar??? Ce jurnalisti cu experienta aveti! Incercati sa deveniti mai profesionali.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.