Aradul, un oraș DEPARTE de civilizație. Pe ce se mai RĂZBUNĂ cetățenii la nervi (FOTO)

Aradul, un oraș DEPARTE de civilizație. Pe ce se mai RĂZBUNĂ cetățenii la nervi (FOTO)

Sunt multe probleme serioase în Arad care ar trebui rezolvate, asta o știe toată lumea. Ștrandul Neptun, al cărui zone de terase se află în paragină, Stadionul UTA, care nu se mai finalizează de ani de zile, oameni ai străzii care dorm pe unde apucă și fac mizerie, explozia de hoți și de spărgători de mașini, pista de biciclete care pune în pericol viața bicicliștilor, etc., toate contribuie la peisajul trist al unui oraș care, totuși, are potențial.

Pe lângă aceste probleme mari, avem și probleme mai „mici”, dar care, la fel, dau orașului un aspect necivilizat. Mulți dau vina pe autorități pentru că orașul este în starea în care este, dar nu se uită și la propriul comportament.

Pe lângă cei care aruncă gunoaie pe stradă sau își descarcă deșeurile rezultate din construcții pe câmp pe unde apucă, mai sunt și cei care au o mare problemă cu coșurile de gunoi. Unii pur și simplu nu au loc de ele.

Fie că sunt de lemn sau din plastic, acestea sunt vandalizate. Unii la nervi se „răzbună” pe ele și le distrug, alții pur și simplu din teribilism și pentru a se distra. Cele din plastic sunt efectiv rupte și aruncate pe jos, iar acest fenomen poate fi văzut prin tot orașul.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, a făcut un apel în acest sens.

„Fiindcă primăvara începe să se instaleze și fiindcă vrem să o întâmpinăm cu un oraș curat, am dispus demararea acțiunii de identificare a coșurilor de gunoi stradale lipsă sau deteriorate și repararea ori înlocuirea acestora. Fac totodată un apel la cetățeni pentru o mai mare grijă pentru păstrarea acestor coșuri de gunoi în bună stare, cât și la folosirea lor!”, spune edilul.

  1. Doar cu camere video pe fiecare strada se mai poate face ceva in orasul acesta plin de retardati care rup totul din calea lor , banci , indicatoare ,pomi etc.

    Raspunde
  2. camerele sa fie HD sau 4K si fiecare camera va fi urmarita de cate un bugetar platit cu 6000lei x 1500 camere, si pentru stocare cateva sute de HDD-uri ca doar Aradul are bani si ne permitem orice, plus ar mai trebui angajati vreo 1000 de politisti locali sa patruleze in mercedesuri ghetourile din Arad, ca traim in Elvetia si avem bani pentru orice aroganta.

    Raspunde
  3. CAMERELE VIDEO SUNT O NECESITATE PENTRU ARAD, DAR PSD SI USR SE FAC ,CA NU PRICEP.

    Raspunde
    • Vienna are 1200 camere, noi suntem ani lumina de Vienna, este nevoie de camere dar sigur nu de 1500 camere, sa se ocupe de lucruri mai importante in Arad, macar sa ajungem din urma Oradea, dar nu noi trebuie sa aruncam banii pe fereastra pe tampenii, si desigur armata de pupincuristi este presenta si pupa adanc posteriorul

      Raspunde
      • Corect si sa nu uitam un mic detaliu , Viena are 1200 de camere, dar totodata Viena este de cel putin de 10x mai mare ca Aradul. Si atunci noi ce puii mei vrem cu 1500 de camere. Ne pregatim cumva sa devenim III Reich ???

        Raspunde
        • Perfect adevarat.Exista probleme de ,supravietuire’ si altele care afecteaza aradenii,iar noua ne-ar conveni „intarirea ordinii si disciplinei”sociale.Sintagma adta am auzit-o des in ,epoca de aur’.Cu asa optiuni ale aradenilor,putem la fel de usor solocita ,dictatura militara’.

          Raspunde
  4. Camerele sunt necesare, dar nicidecum 1500 de bucati, cea ce este o aberatie megalomana. In oraselul nostru 100 de camere bine amplasate isi fac treaba in beneficiul cetateanilor. Niciun oras european de talia Aradului nu are mai mult de 100 de camere publice.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.