Aradul va avea 200 de insule ecologice digitale pentru colectarea deșeurilor

Aradul va avea 200 de insule ecologice digitale pentru colectarea deșeurilor

Două sute de insule ecologice digitale pentru colectarea deșeurilor vor fi montate în Arad, valoarea caestui proiect ridicându-se la 2 milioane de euro.

Viceprimarul Lazăr Faur a prezentat în cadrul unei conferințe de presă un nou proiect depus pentru finanțare prin PNRR de administrația locală. „Proiectul în valoare de 2 milioane de euro prevede construirea unui număr de 200 de insule ecologice digitale, fiecare fiind alcătuită dintr-un sistem de containere moderne pentru colectarea deșeurilor. Colectarea se va face în cinci fracții, containerele fiind prevăzute cu sistem antivandalism, închidere automată și camere de supraveghere. Aceste sisteme vor fi montate în cartierele de blocuri, respectiv Vlaicu și str.6 Vânători, Micălaca, Zona Polivalentă și zona străzii Praporgescu. Tot legat de gestionarea deșeurilor, vor fi instalate 250 de containere moderne, cu sisteme de supraveghere și protecție, în alte 50 de locuri din cartierele Alfa și Confecții. Este o investiție în valoare de 2 milioane de lei din bugetul local. Celelalte proiecte depuse pentru finanțare pe PNRR privesc realizarea unui nou sistem de producere a energiei termice, apei calde și energiei electrice în cogenerare (123,7 mil.euro), parcări inteligente (500.000 euro), 6 tramvaie noi (13,2 mil.euro), reabilitarea clădirilor publice, școli și grădinițe (10,5 mil.euro) și a clădirilor private, 28 blocuri de locuințe (16,3 mil.euro). e măsură ce se vor deschide apeluri noi, suntem pregătiți cu noi proiecte”, a spus Lazăr Faur.

Viceprimarul PNL a vorbit despre câteva dintre șantierele deschise în Arad, cu bune și cu rele. Lucrările merg bine la construcția podului peste Mureș, la parcul Micălaca 300, la Colegiul Național Elena Ghiba Birta și la complexul sportiv de pe strada Mărului. În schimb, la blocul cu probleme de la Podgoria care a creat un mare disconfort pentru numeroase familii s-a ajuns la rezilierea contractului.

Valoarea proiectelor depuse prin PNRR de administrația locală ajunge la peste 160 de milioane de euro.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.