Aradul va conduce CDR Vest timp de un an

Aradul va conduce CDR Vest timp de un an

Consiliul de Dezvoltare Regională Vest va fi condus pentru următorul an de zile de președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, iar vicepreședinte va fi Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

În urma votului de astăzi al președinților de consilii județene și primarilor de municipii, orașe și comune membre, timp de un an de zile Iustin Cionca va fi președintele Consiliului de Dezvoltare Regională Vest, una dintre cele mai performante structuri de atragere a fondurilor europene din România, la nivel regional. În Consiliu sunt reprezentate județele Timiș, Hunedoara, Caraș Severin și Arad. Consiliul s-a reunit la Arad și a avut pe ordinea de zi programul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest.

Consiliul de Dezvoltare Regională Vest a aprobat astăzi oficial ca proiectul strategic al județului Arad, în domeniul drumurilor județene, finanțat din fonduri europene, să fie modernizarea rețelei rutiere în zona de nord a județului.

Valoarea estimată a investiției este de 39,4 milioane de euro.

Consiliul Județean Arad și-a propus să modernizeze în următorii patru ani încă 200 km de drumuri județene, ajungând astfel la 650 km modernizați de la începerea mandatului președintelui Iustin Cionca. Proiectul aprobat astăzi de Consiliul de Dezvoltare Regională Vest presupune modernizarea rețelei rutiere în zona de nord a județului Arad: trei drumuri în lungime totală de 74 km – Mișca-Apateu-Berechiu, Seleuș-Șicula-Cermei-Berechiu-limită județ Bihor, Șepreuș-Cermei-Beliu.

„Am promis în campania electorală că susțin acest proiect și m-am ținut de cuvânt! Acum , principala mea preocupare este ca licitația pentru executarea lucrărilor să fie corectă, lucrările să fie de calitate și arădenii să fie mulțumiți. Vom ajunge la 55% din rețeaua de drumuri județene modernizată, în opt ani de zile, la care se adaugă marile proiecte de infrastructură, drumul expres Arad-Oradea, construit de la zero, rețeaua de drumuri transfrontaliere (cu centuri construite la de zero și Curtici și Chișineu Criș) și Centura de Est a Aradului, construită și aceea de la zero, cu un pod de 1 km peste Mureș, la Fântânele, și un pasaj peste calea ferată, la Vladimirescu”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Din Consiliul de Dezvoltare Regională Vest care a aprobat astăzi oficial ca proiectul Aradului pe drumuri județene să fie rețeaua propusă de Consiliul Județean, în nordul județului, fac parte președinții Consiliilor Județene Timiș, Hunedoara, Arad și Caraș Severin, primarii de municipiu, primari de orașe și de comune din cele patru județe. Consiliul este organismul de conducere al Agenției de Dezvoltare Regională Vest.

„Deținerea președinției CDR reprezintă o responsabilitate mai ales că suntem la începutul unui nou exercițiu financiar european și, totodată după alegerile de duminică se va forma un nou guvern al României. Compatibilitatea dintre Uniunea Europeană, Guvernul României și Regiunea Vest va trebui să fie cât mai eficientă pentru a putea atrage fonduri europene cât mai repede, pentru a armoniza instrumentele de implementare a proiectelor. Fondurile europene reprezintă pentru județul Arad, cât și pentru întreaga Românie cea mai importantă sursă de valorificare a obiectivelor pe care ni le-am propus”, a mai precizat Iustin Cionca.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.