Aradul va fi CONDUS de la Timișoara! Anunțul este OFICIAL

Aradul va fi CONDUS de la Timișoara! Anunțul este OFICIAL

Alianța Vestului (AVE), formată din orașele Arad, Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca, va avea sediul la Timișoara.

Consiliul Local Timişoara a stabilit că sediul AVE va fi în clădirea „Primăriei Vechi”, situată în Piaţa Libertăţii din orașul de pe Bega.

„Am hotărât, noi, cei patru primari care am avut iniţiativa de creare a Alianţei Vestului, că sediul Alianţei să fie în Timişoara. Noi am considerat că locul potrivit este Piaţa Libertăţii, Primăria Veche, prin urmare, acolo s-a aprobat astăzi (miercuri – n.r.), în Consiliul Local, alocarea de spaţiu. Aşa s-a considerat, să fie sediul la Timişoara, nu sunt motive speciale, noi suntem parteneri egali, toate cele patru oraşe sunt, consider eu, de prim plan ale României, respectate ca atare, recunoscute ca atare şi nu există între noi ambiţii sau orgolii. Conducerea va fi rotativă”, a declarat primarul Nicolae Robu (PNL), citat de stiripesurse.ro.

Edilul șef al Timișoarei a fost desemnat primul președinte al AVE, urmând ca peste un an șefia Alianței să-i revină unui alt primar.

În luna decembrie a anului trecut, primarii Gheorghe Falcă (Arad), Nicolae Robu (Timişoara), Emil Boc (Cluj-Napoca) şi Ilie Bolojan (Oradea) au constituit Alianţa Vestului, prin care au precizat că intenționează în special atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea economică a zonei de vest a României. Cei patru au subliniat că așteaptă să li se alăture în demers și alte municipii din regiune.

Află mai multe pe: stiripesurse.ro.

  1. Sediul trebuia sa fie la Arad pentru ca e cel mai inapoiat oras dintre cele patru.

    Raspunde
  2. de fapt va fi condus de la Brucsles

    Raspunde
  3. aha! asta era miza; hegemonia Timisorii! Apocalipsa Aradului oficializata – Aradul condus de la Timisoara. Daca alianta era in folosul tuturor oraselor partenere si ar fi functionat „corect” dupa cum pretindeti, s-ar fi instituit un fel de „presedentie rotativa” dupa modelul Uniunii Europene. Multumim draga dom` primar; ne-ati rezolvat si cu asta. Cosmarul Aradului devenit realitate. Nici nu merita sa ne obosim sa mai mergem la vot.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.