Pompierii avertizează din nou populația să renunțe la incendierea miriștilor și a vegetației uscate

Pompierii avertizează din nou populația să renunțe la incendierea miriștilor și a vegetației uscate

Pompierii fac apel din nou la populație să renunțe la incendierea miriștilor și a vegetației uscate.

24 ore, o tură de serviciu, o zi ca oricare alta pentru pompieri, respectiv: opt incendii, o misiune de asanare muniție și douăzeci și două intervenții SMURD.

Toate cele șapte subunutăți de intervenție au executat misiuni în ultimele 24 ore, din cele 8 incendii, unul a fost la o casă iar șapte la resturi vegetale sau vegetație uscată.

În localitatea Berechiu, încercarea de a distruge resturile vegetale curățate prin incendiere a fost aproape de a avea consecințe grave. Favorizat de vânt, focul s-a extins la o căpiță de fân și doar intervenția pompierilor din Ineu si a celor de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Apateu au salvat locuința.

La fel s-a întamplat și la Sebiș, la un punct de colectare deșeuri, focul nesupravegheat, favorizat de vântul puternic, s-a propagat la un container metalic, plin de hârtie și cartoane.

„Cu riscul de a deveni «obositori» repetăm apelul către populație să renunțe la incendierea miriștilor și a vegetației uscate iar incendierea resturilor vegetale să se facă doar in condiții meteorologice favorabile, focul să fie supravegheat, stins bine, persoana care supraveghează să aibă la îndemână mijloace de primă intervenție, grămezile de resturi menajare să nu fie foarte mari”, a declarat George Pleșca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

Echipa pirotehnică s-a deplasat în localitatea Vărșand de unde a ridicat un proiectil exploziv de calibru 120 mm, găsit în urma unor excavații pentru extragarea de nisip și pietriș. Proiectilul a fost transportat la depozitul unității, urmând a fi distrus.

Foto: ISU Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.