Are un NUME din cauza căruia Facebook REFUZĂ să-i deschidă cont!

Are un NUME din cauza căruia Facebook REFUZĂ să-i deschidă cont!

Facebook a închis, săptămâna trecută, contul unui tânăr din Hawaii din cauza numelui pe care acesta îl poartă. De altfel, potrivit politicii rețelei de socializare „oricărei persoane care se foloseşte de un nume fals îi va fi suspendat temporar contul”. Numele tânărului din Honolulu este compus din 29 de caractere și este, însă, cât se poate de real: Nahooikaikakeolamauloaokalani Silva.

Hawaianul care a fost născut și a crescut în Oahu a precizat că numele a fost ales de străbunica sa, care vorbea fluent limba băştinaşilor şi că înseamnă „cel puternic care îşi trage forţa din ceruri”.

Mesajul primit de la Facebook printr-o notificare: „Vă anunţăm că am suspendat temporar contul dvs. deoarece pare că utilizaţi un nume fals”, l-a înfuriat pe Silva.

„Ăsta e numele meu real! Cu cine naiba trebuie să vorbesc ca să vă demonstrez că nu aveţi niciun drept să îmi închideţi contul? Sunt chiar enervat”, a răspuns Silva într-o postare ulterioară notificării.

Recent, punerea în aplicare a politicii Facebook a provocat scandal printre artiștii din comunitatea de lesbiene, gay, bisexuali și transsexuali (LGBT), care se identifică cu numele lor de scenă on-line și în viața reală.

Facebook nu ar trebui să fie în măsură să dicteze cum te cheamă, a precizat Silva, pentru care numele său complet este ca o „insignă de onoare”.

Foto: huffpost.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.