Urmărire în trafic la Nădlac: Doi şoferi bulgari au forţat graniţa româno-maghiară!

Urmărire în trafic la Nădlac: Doi şoferi bulgari au forţat graniţa româno-maghiară!

Doi bărbaţi din Bulgaria au încercat, joi noaptea, să ocolească punctul de frontieră de la Nădlac şi să evite controlul de intrare în ţară, deoarece maşinile pe care le conduceau erau radiate din circulaţie. Pentru că cei doi şoferi se deplasau cu viteză şi nu au oprit la control, poliţiştii de frontieră de la Nădlac i-au urmărit în trafic, reuşind blocarea celor două autoturisme.

„În data de 19 septembrie, la ora 02.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac a fost observat un autoturism marca Volkswagen Polo care se deplasa cu viteză pe contrasens, dinspre Ungaria spre România, ocolind controlul de frontieră la intrarea în ţară. Imediat poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea autoturismului, acesta fiind blocat în trafic la câţiva zeci de metri de punctul de frontieră. Cu ocazia controlului, s-a constatat că la volan se afla o persoană de sex masculin, care s-a legitimat cu o carte de identitate din Bulgaria. Aleksandrov B., în vârstă de 33 ani, a fost condus la sediul sectorului pentru cercetari”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.

Jumătate de oră mai târziu, un alt autoturism, marca Audi, a fost observat deplasându-se cu viteză pe contrasens, dinspre Ungaria înspre România, şoferul încercând să evite controlul de frontieră de la intrarea în ţară. Şi în acest caz s-a procedat la blocarea autoturismului de un echipaj al poliţiei de frontieră. La volan autoturismului se afla tot un bărbat din Bulgaria, care a fost de asemenea condus la sediul sectorului.

Cei doi şoferi bulgari au prezentat pentru cele două autoturisme certificate de înmatriculare eliberate de autoritatile austriece. În urma verificărilor s-a constatat însă că autoturismele sunt radiate din circulaţie din data de 08 septembrie 2014, respectiv 12 septtembrie 2014 iar plăcuţele de înmatriculare germane, aplicate pe cele două autoturisme sunt false.

Potrivit poliţiştilor de frontieră, bulgarii au încercat să evite controlul de frontieră pentru că ştiau că autoturismele sunt radiate din circulaţie şi că plăcuţele de înmatriculare sunt false. Drept urmare celor doi le-au fost întocmite dosare penale pentru trecere ilegală a frontierei de stat şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.