Aşa nu se mai poate! Sergiu Bîlcea: „Facem curățenie în județ!”

Aşa nu se mai poate! Sergiu Bîlcea: „Facem curățenie în județ!”

Consiliul Județean Arad a trimis astăzi pe teren o echipă de verificare a esteticii rutiere pe traseul Arad – Curtici – Macea, unde existau sesizări în ceea ce priveşte gunoaiele aruncate pe marginea drumului. Acțiunea a fost organizată în colaborare cu primăriile din Curtici și Macea.

„Am primit sesizări de la cetățenii nemulțumiți de murdăria de pe marginea drumului. Colegii mei au constatat că reclamațiile se confirmă. Am cerut o notă de constatare și continuarea acțiunii și pe alte trasee din județ. Această situație nu mai poate continua, așa cum ne concentrăm anul acesta pe calitatea asfaltului pe drumurile pe care le refacem, vreau să fim atenți și la aspectul zonei din jurul șoselelor dar și la respectarea tonajului pe drumurile județene. Facem curățenie în județ! Este de bun simț și ține de felul în care este gospodărit județul Arad, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea.

În urma verificărilor întreprinse de Primăria Orașului Curtici, s-a constatat că în această dimineață la ieșirea din Curtici spre Șofronea o societate comercială care colectează deșeuri din mase plastice a pierdut din încărcătură pe o lungime de aproape un kilometru, pentru că nu avea remorca asigurată cu plasă. Situații similare au fost sesizate pe drumul Arad – Zădăreni și Arad – Fântânele, unde sunt depozitate ilegal deșeuri din construcții sau menajere.

„Le mulțumesc colegilor din Primăria Curtici, care au acționat prompt și au curățat drumul de mizerie. Facem un inventar în întregul județ și vom acționa în toate zonele. Vrem să avem un județ care arată bine, a subliniat Sergiu Bîlcea.

Vicepreședintele Consiliului Județean a convocat pentru săptămâna viitoare o întâlnire cu mai mulți factori pe care intenționează să îi angreneze într-un program județean de întreținere a județului, instituții, ONG-uri, reprezentanți ai administrațiilor locale.

  1. O.K. Trebuie facuta curatenie. Dar in primul rand trebuie date amenzi usturatoare pentru cei care arunca aceste gunoaie. Nu e normal sa ne facem ca inchidem ochii la acest fapt iar apoi sa aratam cu degetul doar spre cei de la salubrizare.
    Si cand spun sa se dea amenzi, asta inseamna ca acestea sa fie mari, foarte mari, ca altfel nu se-nvata nimeni minte, vorbesc inclusiv de cei care arunca o coaja de fruct, o hartie sau doar un chistoc de tigara pe geamul autoturismului, atat in afara localitatilor cat si prin orase, inclusiv pe bulevard. Si in mod special, sa se ia in considerare pentru aceasta si filmarile luate de camerele de la bordul masinilor, cele care contin informatii cu data, ora si locul faptei, care sa poata fi trimise online catre cei ce pot lua masuri.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.