Așa nu se mai poate! Suporterii ies în stradă, pe fondul ACUZAȚIILOR tot mai GRAVE la adresa șefilor UTA-ei

Așa nu se mai poate! Suporterii ies în stradă, pe fondul ACUZAȚIILOR tot mai GRAVE la adresa șefilor UTA-ei

Lipsa de transparență și suspiciunile de furt de la curtea „Bătrânei Doamne”, dublate de refuzul cu care a fost tratat grupul de investitori reuniți în jurul lui Simion Apreutese, i-au determinat pe suporterii UTA-ei să recurgă la proteste de stradă.

Aceștia și-au făcut publice intențiile prin intermediul unui comunicat de presă pe care îl redăm în cele ce urmează:

Dragi utiști, dragi arădeni⚪🔴

Pe fondul tergiversării discuțiilor având ca obiect preluarea clubului UTA de către „grupul Apreutese“ și al deteriorării sistematice a comunicării clubului cu suporterii, am asistat ieri la o mostră de manipulare venită dinspre conducerea clubului, manipulare demnă de manualele securistice și care demonstrează că actuala conducere a clubului a coborât la un nivel pe care nici noi nu ni-l imaginam posibil.

Suntem consternați de jignirea pe care a adus-o conducerea clubului unui număr mare de suporteri, insinuând în comunicatul dat publicității ieri, că cei care contestă modul în care este condus clubul ar fi încercat să orchestreze un boicot la adresa vânzării abonamentelor.

Aducem la cunoștința „minților luminate“ care au compus acest comunicat, că imensa majoritate a membrilor SCU, a membrilor galeriei și a suporterilor care îi contestă constant și vocal, au fost, sunt și vor fi în continuare abonați ai clubului. Succesul campaniei de comercializare a abonamentelor nu este datorat managementului actual ci este mai degrabă un demers reușit în pofida lui. Suporterii își fac abonamente pentru că iubesc UTA și clubul nu pentru că în felul acesta ar gira conducerea lui.

Această optică ne arată clar că cei care conduc UTA nu mai reușesc să facă diferența între persoanele lor și club și că practic și l-au substituit, ajungând să creadă că UTA se confundă cu ei înșiși. Tocmai pentru a le demonstra că acest lucru nu este adevărat, vă anunțăm că am demarat procedurile pentru organizarea unui miting în care să ne putem face auzite vocile și să ne putem susține public cauza. Vă vom comunica în timp util toate detaliile.

De asemenea vă informăm că am început demersurile pentru a ne constitui în parte civilă și a sesiza instanțele abilitate în legătură cu prejudiciile pe care ceilalți trei asociați ai clubului le-au produs acestuia și implicit și nouă ca membri ai AFC UTA. Bineînțeles că vă vom ține la curent și cu evoluția acestui demers.

Pentru noi doar UTA contează!

UTA liberă!

Suporter Club UTA”

Pe de altă parte, Sebastian Bulumac, membru fondator al Suporter Club UTA, a adus acuzații grave la adresa conducătorilor clubului fanion al Aradului.

„Ceea ce va voi dezvalui acum dovedeste ca persoanele din conducerea clubului UTA nu au inregistrat in contabilitatea anului 2021 aproximativ 2.000 abonamente !!!

Atasat puteti vedea pagina 44 din balanta analitica a clubului UTA la data de 31 decembrie 2021, o captura din situatia financiara anuala prezentata pe site-ul oficial al clubului, dar si estimarea mea privind numarul de spectatori si veniturile reale obtinute de UTA in anul 2021. Va reamintesc ca abia in urma cu cateva luni am aflat primele date financiare ale clubului, atunci cand o minima transparenta a fost o conditie obligatorie pentru primirea licentei UEFA. Drept urmare pe site-ul www.uta-arad.ro au fost prezentate cateva situatii financiare din anii contabili 2020 si 2021.

Stiam deja ca din vanzarea de abonamente si bilete (pentru 10 meciuri jucate la Arad in intervalul august-decembrie 2021) clubul a inregistrat venituri totale de 1.694.954 RON, dar nu cunosteam deFALCArea sumelor bilete/abonamente. Cunoscand atat de la fata locului dar si din comunicarile LPF numarul aproximativ de spectatori de la fiecare etapa, mi s-a parut ca suma declarata e mult mai mica fata de cea reala, de aceea chiar ieri am postat un calcul personal din care rezulta o diferenta de aproximativ 1.000.000 RON.

Analizand balanta de la 31.12.2021 am gasit si deFALCArea, dupa cum puteti vedea in liniile hasurate din primul document atasat:

– venituri din abonamente: 469.775 RON

– venituri din bilete: 1.225.178 RON

La un simplu calcul, impartind aceste venituri la pretul mediu unui abonament, respectiv unui bilet de acces ne rezulta ca:

– in contabilitate sunt inregistrate veniturile din vanzarea a aproximativ 1.100 abonamente, cu 2.000 mai putin decat cele 3.100 comercializate, fapt arhicunosocut si relatat atat de presa locala cat si cea centrala (a se vedea cateva linkuri de la finalul textului)

– in contabilitate sunt inregistrate veniturile din vanzarea a aproximativ 27.000 bilete, un numar destul de apropiat de estimarea mea de 32.000 bilete ce ar fi trebuit vandute, dar totusi cu 5.000 mai putine

Venituri lipsa din contabilitate:

2.000 abonamente x pret mediu 430 RON = 860.000 RON

5.000 bilete x pret mediu 45 RON = 225.000 RON

Adunand cele doua sume rezulta un minus aproximativ de 1.085.000 RON, foarte asemanator estimarii mele si anume 1.058.000 RON (vezi al treilea atasament).

Revenind la conducerea clubului, acestia ne anuntau ieri printr-un comunicat schizofrenic ca tocmai au vandut abonamentul cu numarul 4.000. In data de 13 iunie, managerul general al clubului, Attila Brosovszky, prezent la emisiunea Glasul Tribunei, intrebat fiind despre numarul de abonamente vandute pentru noul sezon, dadea urmatorul raspuns (min 30:51, mai jos aveti linkul cu inregistrarea emisiunii):

„Noi spunem ca la ora actuala stam destul de bine, chiar sppre foarte bine. Suntem undeva in jur de 60% din abonatii vechi care si-au innoit abonamentele simai avem inca 4 zile de reinnoiri dupa care vom inchide perioada in care abonatii vechi pot sa isi patreze locurile”

Daca ne raportam la cifrele oficiale ale clubului in care domnul Attila B. ocupa functia de manager general, inseamna ca in data de 13 iunie 2022, doar 660 de aradeni si-au prelungit abonamentele, ca doar asta ne rezulta aplicam 60% la numarul de 1.100 abonati. Asta inseamna ca in intervalul 14 iunie-13 iulie clubul UTA a vandut diferenta pana la numarul de 4.000 abonamente anuntate ieri, adica 4.000-660=3.340 abonamente. Ceva da cu virgula, nu-i asa? 🙂 Brusc abonatii fideli nu au mai fost fideli si au aparut altii noi.

Daca insa managerul clubului se gandea la numarul real de abonamente vandute in sezonul precedent, inseamna ca la data de 13 iunie, clubul vanduse 1.860 abonamente, ca atata ne iasa daca facem 60% din 3.100, urmand ca in mai putin de o luna sa vanda alte 2.140 abonamente, adica diferenta pana la numarul de 4.000 raportat ieri. Nici acest lucru nu pare foarte plauzibil, stiind faptul ca la orice club abonatii vechi sunt cei mai fideli suporteri si e greu de crezut ca 54% dintre abonamente au fost facute de abonati noi. Aceasta discrepanta ne-ar putea face sa credem ca de fapt numarul real de abonati din sezonul precedent a fost chiar mai mare de 3.100, cel vehiculat in presa, dar nu vrem sa agravam si mai mult situatia lui Alexandru Meszar si a interpusilor sai din conducerea clubului UTA.

Cert e ca lipsesc cel putin 2.000 de abonamente din contabilitatea clubului, ce s-a facut cu aceasta suma nedeclarata intr-un interval atat de scurt de doar 5 luni? Acesta este unul dintre motivele pentru care Suporter Club UTA a nceput demersurile pentru a ne constitui in parte civila si a sesiza instantele abilitate în legatura cu prejudiciile pe care ceilalti trei asociati ai clubului le-au produs acestuia si implicit și nouă, ca membri ai AFC UTA. Dar suspiciunile sunt multiple, au legatura cu aproape orice capitol de cheltuieli facute de club: cazare, masa, transport, academie, etc.

Pentru ca UTA e Batrana Doamna a fotbalului romanesc, pentru ca nu exista nicio alta echipa locala pentru care un oras sa vibreze asa cum o face Aradul pentru UTA, iar unul din cei mai apreciati jurnalisti sportivi si de investigatie din Romania, Catalin Tolontan , a vorbit mereu frumos de UTA si a si deschis un documentar de exceptie despre istoria clubului nostru, imi permit sa ii supun atentiei situatia actuala de la UTA. Impostura unor administratori (nu patroni!) si-a dat mana cu tentaculele politicului aradean si folosesc UTA ca sursa ilicita de venituri pentru interesele lor personale.

#UTAliberă

https://www.uta-arad.ro/…/Sit.-Fin.-anuale_31.12.2021…

https://www.facebook.com/125036904866883/videos/329333189404072/

https://www.digisport.ro/…/cate-abonamente-au-vandut…

https://www.aradreporter.ro/sold-out-si-cu-csu…/…

https://www.livearad.ro/doua-zile-de-teste-antigen-si…/

, a scris Sebastian Bulumac.

Ce se va întâmpla în continuare nu știm, dar cert este că lațul se strânge în jurul actualilor conducători ai UTA-ei.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.