Asociația „Turism Alternativ” vă invită să aflați poveștile Filarmonicii

Asociația „Turism Alternativ” vă invită să aflați poveștile Filarmonicii

Asociația „Turism Alternativ”, alături de Filarmonica Arad, îi invită pe arădeni duminică, 23 iulie, să afle poveștile aflate „în spatele ușilor închise”.

Pentru al patrulea an la rând, Asociația „Turism Alternativ” organizează tururi de oraș pentru arădeni, în cadrul proiectului „Turist la tine acasă”. După doi ani de tururi tematice, anul trecut voluntarii de la „Turism Alternativ” au ales să înceapă să spună povești aflate „în spatele ușilor închise”. Instituții precum Primăria Municipiului Arad, Teatrul Clasic, Tribunalul Arad, Aeroportul sau Arena Francisc Neuman și-au deschis anul trecut porțile în fața sutelor de arădeni curioși să afle povești pe care nu le-ar putea asculta în alte circumstanțe.

Seria de evenimente revine anul acesta pe 23 iulie, când Asociația „Turism Alternativ”, prin proiectul Arad Free Tours, reia tururile „Turist la tine acasă / În spatele ușilor închise”. Iar primele uși ce se vor deschide vor fi cele ale Filarmonicii Arad. „Începând cu ora 18 vom avea ocazia să vizităm părți ale clădirii pe care în mod normal nu le-am putea vedea și să ascultăm povești interesante despre istoria Palatului Cultural, a Filarmonicii, dar și să aflăm cum funcționează o instituție de acest gen”, spun cei de la Asociația „Turism Alternativ”.

Palatul Cultural a fost ridicat între anii 1911 și 1913, după planurile arhitectului arădean Ludovic Szantay. Edificiul care îmbină o multitudine de stiluri a adăpostit inițial trei instituții culturale ale orașului: Orchestra filarmonică, Muzeul orașului și Biblioteca orașului. Astăzi, clădirea adăpostește Filarmonica Arad și Complexul Muzeal Arad. Turul de duminică va pune accentul pe prima dintre cele două instituții.

„Ne-am bucurat de o deschidere extraordinară din partea celor de la Filarmonica Arad și suntem convinși că arădenii sunt curioși să afle atât poveștile unui monument istoric atât de important și impozant cum e Palatul Cultural, cât și povești din culisele instituției de cultură pe care o adăpostește”, adaugă reprezentanții Asociației „Turism Alternativ”.

Asociația „Turism Alternativ”, prin proiectul Arad Free Tours, revine cu al patrulea sezon de evenimente intitulate „Turist la tine acasă”. Sub motto-ul „Află poveștile orașului!”, proiectul are ca scop oferirea de tururi ghidate atât localnicilor, cât și turiștilor care vizitează orașul Astfel aceștia vor avea ocazia să se familiarizeze cu istoria și poveștile mai mult sau mai puțin cunoscute ale orașului.

„Și anul acesta încercăm să aflăm povești inedite despre clădiri pe lângă care trecem zi de zi, în care poate că pășim cu diferite ocazii. Doar că la tururile din cadrul proiectului Turist la tine acasă de anul acesta vom trece pragurile ușilor care de obicei stau închise. Alături de ghizii Arad Free Tours vor fi și invitați surpriză, care își desfășoară activitatea în clădirile sau instituțiile pe care le vom vizita. Aceștia ne vor spune povești pe care doar ei le știu, din locurile în care publicul nu are ocazia să intre în mod obișnuit”, se arată în descrierea proiectului „Turist la tine acasă”

Zece ani de pasiune pentru Arad

Din 2013, voluntarii Arad Free Tours promovează orașul și județul Arad în rândul turiștilor care vizitează această zonă, prin organizarea de tururi ghidate gratuit. Tot de 10 ani și tot din pasiune pentru Arad, proiectul nostru promovează valorile culturale și istoria orașului atât turiștilor cât și arădenilor, fie prin ateliere și activități cu cei mici, fie prin tururi tematice organizate periodic dar și la cerere. Totul pe bază de voluntariat, din pasiune pentru Arad!

Link-ul evenimentului: https://fb.me/e/4qtMl3V78

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.