Astăzi este CEA MAI DEPRIMANTĂ zi din an. Cum să-i faci față!

Astăzi este CEA MAI DEPRIMANTĂ zi din an. Cum să-i faci față!

Luni, 18 ianuarie, este considerată cea mai deprimantă zi din an, purtând oficial numele de „Blue Monday”.

Nu există nicio explicație științifică în privința acestei zile, însă, din 2005 când conceptul de „Blue Monday” a fost creat de către o companie britanică de turism, a treia zi de luni din noul an a căpătat o semnificație aparte pentru superstițioși.

S-a ajuns la concluzia că oamenii sunt trişti în această zi din cauza datoriilor acumulare de sărbători, a frigului de afară şi pentru că mai este foarte mult până la sosirea verii. Oamenii se simt, astfel, izolați și consideră că vremea are o influenţă directă asupra stării lor de spirit.

Din dorinţa de a aduce zâmbetul pe buzele clinților săi, un supermarket din Marea Britanie a anunţat că în această zi, între anumite ore va oferi fructe gratis clienţilor.

The Telegraph oferă şi câteva sfaturi pentru ca această zi să fie mai uşor de suportat. Astfel, dacă stai mai mult timp pe afară, bucurându-te de lumina naturală, hormonii legaţi de starea ta de spirit vor fi stimulați și nu vor permite depresiei să pună stăpânire asupra ta.

Fă cât mai multe exerciţii fizice. Sportul va stimula hormonii fericirii şi te vei simţi mai calm şi mai bucuros.

Printr-un simplu zâmbet îţi poţi relaxa corpul şi să reduci tensiunea arterială.

Fii recunoscător pentru ceea ce ai! Studii recente au arătat că apreciind ceea ce ai, te simţi mai energic şi mai optimist.

Fă bine pentru a te simţi bine. O cercetare leagă comportamentul altruist de îmbunătăţirea sănătăţii şi de un sentiment de bunăstare.

Sursa: telegraph.co.uk

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.